Nem tudom mikor van az ovulációm, ihatom a palástfű teát? (beszélgetés)
Így van. Ezzel nem lehet teherbeesni.
Csak azért írtam, hogy kell egy-két ciklus pontos ovumeghatározása (uh-gal, teszttel, vagy hőmérővel), hogy biztosra ki lehessen mondani a "számolj vissza 14-et elvét".
Bár 12 napnál már elfogadható.
szerintem akkor az nem jo, ilyen rövid luteális szakasszal nem lehet teherbe esni. De nem tudom hány éves vagy, ahogy idösödik az ember úgy rövidül ez a szakasz.
Normálisan valóban ennyi a luteális, de például nekem sajnos csak 8-9 napos.
Tesztet Vaterán vagy Teszveszen tudsz venni.
Gyógyszertárban nagyon drága, de ezeken az oldalakon már 60-70Ft közti darab áron vannak.
Ciklusfüggő, hogy egy-egy ciklusban mennyit kell elhasználni, de az útmutatóban leírják, hogy milyen hosszúságúnál hanyadik napon kell elkezdeni tesztelni.
Totál erős két csík után 24-36 órával van ovu.
ok, ne haragudj, tényleg nehéz megoldani a hömérözést. De a peteérésnek vannak jelei, amit ha figyeled magad felismered, bár azt is elismerem, hogy én semismerem fel a jeleket minden alkalommal, de kb 90% ban biztos felismerem. Jo módszer az is, hogy a nök nagyon nagy részénél a menszi elsö napjátol visszaszámított 14. napon van a peteérés. Tehát peteérés után 14 nap a menszi. A nök egy elenyészö részénél 15 vagy 16 nappal elötte van. Ha tudod, hogy hány naposak a ciklusaid könnyü utánaszámolni. Ha nem szabályos a ciklusod... nos mikor én abbahagytam a tablettát anno 3 éve nekem is összevissza ciklusom volt, akkor úgy csináltam, hogy két hétig ittam a cickafark teát. Reggel éhgyomorra a legjobb. Ezt három hónapig csináltam, és beállt a teátol teljesen szabályos 28 napra, onnantól meg nagyon könnyü felismerni, hogy mikor van a peteérés.
Sajnos a hőmérőzést nem tudom megoldani mert hol nappal dolgozom hol éjszaka (napról napa változik hogy mikor hogy dolgozom). A teszten is gondolkoztam már, de sajnos még nem volt lehetőségem megvenni
Szerintem a nögyógyásznál egyszerübb a hömérözés. Azonkívül az ovulációnak vannak tünetei, amit magad is könnyedén felismerhetsz, ha megfigyeled magad. Nem tudom hány ultrahang kellhet az orvosnál, mire végre sikerül elcsipni a peteérést. De egyébként vannak ovulációs tesztek is bármely gyógyszertárban. Én fel nem fogom hogy ilyenért minek orvoshoz menni.
Köszönöm a válaszokat! Bepróbálkozok a nőgyógyásznál uh-ra, de azért elkezdem inni a teát is. Biztos ami tuti :))
próbáld meg az előző ciklusodat nézni,és idd a teát mensziig,(ha nem lesz BABA :) ),menszi alatt ne igyál semmit. peteérésig meg cickafark fű tea :) sok sikert :) nekem is ezekkel jött össze a Királylányom :)
Szerintem az a legjobb, ha eljársz havonta ultrahangra. Ott ha nem is napra pontosan, de egész jól meg fogják neked mondani. (TB. állja, nőgyógyászati beutaló kell hozzá)
Ezt nem lehet így megmondani. Hőmérőzni kell, illetve még jobb ha ovu teszttel nézel.
Sajnos mióta szedem a merckformint nem tudom hogy mikor van az ovulációm. Számításaim szerint talán holnap, de nem vagyk benne biztos. Ihatom mától vagy holnaptól a teát? Ha nem akkor mikortól?
(Eddig 33-34napos ciklusaim voltak, de múlt hónapban a 28. napra jött meg. Ha e szerint nézem akkor holnap esedékes az ovuláció)
További ajánlott fórumok: