Hogyan számoljam ki mikor van az ovulációm? (beszélgetős fórum)
Jönni fog hamarosan hidd el😉
Szorítok🤞🏻🥰
Én is sokat vártam hogy gyerekem lehessen és én is végig csináltam amit a fórumnyitó! Minden féle app, számolás, ovi teszt stb….. majd bele hülyültem a sok baromságba!
Aztán mikor ebből elegem lett hagytam az egészet a francba és csak élveztem a dolgot minden háttér gondolat nélkül! Le nyugodtam nem görcsöltem…… egy hónap múlva jött a +
Persze ez az én történetem és nem vagyunk egyformák ezt is tudom!
Nem emlékszem. :) Nagyon régen volt. Egyszer elkezdtem, és minden nap mértem. Pár hónap után láttam, mikor van ovulációm, de nem hagytam abba a hőmérőzést, hiszen a grafikonon látni akartam, mi változik.
Tanácsom : ha csak pár nap van az ovulációig, tilos naponta szeretkezni, mert kevesebb lesz a spermiumok száma ! Az ovuláció előtt 1-2 nappal bejutó spermiumok várják a petesejtet, sokkal nagyobb az esély a terhességre. ( Pláne, ha a hátadon fekszel, és úgy is maradsz minél tovább.)Persze az ovuláció napja is jó, de utána egy nem teljesen " friss" petesejt van már.
Én ezzel a módszerrel azonnal teherbe estem. :)
Ne haragudjatok, de ilyet is csak az mond, akinek könnyen jött a baba vagy férfi.
Akik évekig várnak a csodára, azoknak nem elég a sima szex.
Figyeld a tested, lh teszt, hőmérőzés. Aztán már érezni fogod, hogy mikor van itt az idő. mert ügye addig míg nem akarunk babát nem figyelünk a test apró jeleire, mint pl kis görcsök, megváltozott hüvelyváladék, stb. Ezek mind jeleznek csak nem figyelünk rá.
Nekem bevált a hőmérőzés. Már régen voltam várandós, (unokáim is vannak).
Minden reggel kb. azonos időpontban a számban hőmérőztem, és grafikont rajzoltam : függőlegesen a hőmérsékletet, vízszintesen a napokat jelöltem be. Ovuláció után kicsit magasabb lett/maradt a hőmérséklet. Mikor vittem a nőgyógyásznak a papírt a grafikonnal,( és mondtam,hogy szerintem jön a baba,) azt mondta, ez nagyon szakszerű. :) És igen, jött is ! :)
Próbáld meg ! Egyszerű, és semmibe nem kerül.
Én is azt mondom szeretkezzetek mikor csak jólesik😉
Ezekkel az ilyen-olyan tesztekkel és appokkal csak idegelitek magatokat hidd el!
Engedd el és hamarosan jönni fog a várva várt +
Tipp??
Szìvesen.
Ne babagyàrtàsra gondolj.
Arra,hogy jó a szex a pàroddal.
Arra hogy örömet szereztek egymàsnak.
Aztàn ha baba lesz az a gyümölcse,de ez a projekt dolog...
Csak ez jàr a fejedben,persze hogy vàrat magàra a gyerek!
Sziasztok!
Párommal nagyon szeretnénk babát, pár hónapja próbálkozunk. Eddig az applikációs naptárban figyeltem az ovulációm, most legutóbb viszont pisiltem le ovu tesztet, már a naptárban jelzett időpont előtt, es a teszt azt mutatta, hogy a 10.napon volt a peteérésem (nem a 12., ahogy a naptár mutatta). A ciklusaim 25-27 naposak. Sok helyen olvastam, hogy peteérés előtt 2 nappal és peteérés napján próbálkozzunk, de így elég nehéz, ha pontosan nem tudom belőni az ovulációm :( Tippek esetleg? Előre is köszönöm :)
További ajánlott fórumok:
- Tippek éjszaka is dolgozóknak, avagy honnan tudom, mikor van ovulációm?
- Nem tudom mikor van az ovulációm, ihatom a palástfű teát?
- Gyed idejére járó szabadság. Hogyan számoljam?
- Mikor lehetett ovulációm, mikor teszteljek?
- Hogyan számoljam ki a táppénzt és a Gyed-et?
- Hogyan számoljam ki mennyi társadalombiztosítási járulékot kell fizetnem?