Nem tudom elítélni, aki máshol keresi a boldogságot, ha... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Érdekes gondolkodásod van, nem mondom, hogy nincs benne igazság! Nem kötekedni akarok, szeretem, ha valakivel tudok más szemszögből megközelítve, kicsit eltérő gondolatokról beszélni!
Viszont, ha tesz érte, akkor miért nem otthon tesz érte? Ha máshol megkapja, akkor miért nem állapodik meg azzal, akitől kapja?
Ha itthon nem kapom meg, akkor tovább állok! Nem jól gondolom? Persze a kivételek erősítik a szabályt! :P
Én is boldog voltam, mielőtt megismertem a férjem, rendben voltam testileg, lelkileg, de miután megismertem még teljesebb az élet és még boldogabbá tesz! Szerintem mindenki vágyik átélni a szeretni és szeretve lenni életre! Természetes, hogy keresik is sokan,viszont a gond, hogy sokan megelégednek azzal, "amit dob a gép"!
Ott kapja meg, ahol tesz érte. Semmi nincs ingyen. Otthon nem kapja meg? Vajon miért?
Másrészt miért másoktól függ valakinek a boldogság?
Szóval mindenki ott van, ahol nem kéne lennie?
Jogos. 🤨
Érdekes gondolat, bennem is hasonló merült fel.
Mi van, ha engem boldoggá tesz, ha valakivel együtt hallgatok? Akkor megcsalom a páromat? Vagy, ha boldoggá tesz, hogy elmegyek a kedvenc együttesen koncertjére, akit a párom nem kedvel?
A vallomáshoz csak annyit fűznék hozzá: én sem ítélem el. Lehet nagyon okosakat írni, sorok közt, titkon megítélni, de annyi élethelyzet van, amit nem éltünk meg! Így aztán fogalmunk sem lehet, hogy mit tennénk ...
Ez igaz, belátom lehet benne valami!
Hátha erre kapunk választ! :P
Mi van ha nem is megcsalásról szól a vallomás?
Írhatta egy olyan ember is, aki a szüleivel él, de menekülne. 🤷♀️
Ítélkezni nem szoktam, de nem gondolom, hogy helyes!
Mégpedig azért, mert mikor párt választunk, azért választjuk, mert szeretjük, ha valakit szeretünk, akkor őt tiszteljük! Nem akarunk neki fájdalmat okozni! Ha megtudja valaki csalni a másikat, akkor abból a kapcsolatból hiányzik valami! Ha hiányzik valami, akkor azt illik megbeszélni! Nem okolhatja a másikat, hogy azért csaltalak meg, mert te nem vetted észre, hogy hány nap kimaradt...stb.!Senki nem gondolat olvasó!
Amennyiben az egyik félnek nagyobb az igénye, az mind két félnek nehéz, de egy kis odafigyeléssel orvosolható!
Nagy általánosságban a gyerek után történnek a megcsalások, mikor a férj elfelejti, hogy a nőnek megszaporodtak a dolgai. Nehéz megosztani az energiát ! Ott a férj, gyerek, munka, a háztartás. Ha a férj nem száll be a napi feladatokba, akkor a feleség őt fogja elhanyagolni, hisz a nő tudja,lehet tudat alatt, hogy a férj , ha segítene, akkor még maradna energiája estére is!
Voltam mind két szerepben, volt mikor a párom igényei voltak igen alacsonyak,rendkívül nehéz, megalázó helyzet, mikor nem kívánnak , mint nőt! Pedig sportos csinos testem szép fehérneműbe bújtattam, uv fényt kapcsoltam, bújtam cirógattam, de nem kellettem neki! inkább netezett! Persze nem fogadtam el a helyzetet, összecsomagoltam neki és kiraktam a lakásomból. Nem csaltam meg!
A férjem igényei nagyobbak , igyekszem odafigyelni rá, nem visszautasítani, ha nekem nincs éppen kedvem, ami ritka, de előfordul, akkor megoldjuk, hogy kellemesen érezzük egymást!
Persze vannak olyanok is, akiknek kell az újdonság és az izgalom, nos ők ne állapodjanak meg! Ha még is, akkor olyan párt kell találni akit szintén izgat, ha csatlakozik még hozzájuk egy-két partner.. :)
Az elfojtott, ki nem mondott vágyak, kielégítetlenség lassan ölő méreg a kapcsolatban!
További ajánlott fórumok:
- Milyen íze van a boldogságak?
- Napi hány érintésre van szüksége az embernek a boldogsághoz?
- Létezik felhőtlen boldogság?
- Szerelem és boldogság 60 évesen
- Szép az arcom, de duci vagyok! Nekem nem jár már a boldogság?
- Elítélitek ha egy fiatal nő régóta keresi a boldogságot, egyedül van és egy idősebb érett férfi oldalán anyagi biztonságot és szerelmet kap?