Nem tudom bevenni a fogamzásgátlót, mit tegyek? (tudásbázis)
Van olyan, hogy elgurul a gyógyszer, de a fogamzásgátlót nem az utcán, vagy kocsmában kell bevenni, ahol nem éred el.
Amúgy ha 1 nap kimarad, még nem gond.:))
Nagyon köszönöm a választ!
Azt hiszem az zavart meg, hogy a betegtájékoztató azt írja, hogy ha késik a tabletta bevételével...de jelen állás szerint késni sem tudok, mert nincs mit bevenni, sajnos.
Így viszont akkor egy nap teljesen kimarad, a mait beveszem, és legalább 7 nap kiegészítő fogamzásgátlás.
"Ha elfelejtette bevenni a Jangee filmtablettát
Ha 12 óránál kevesebb időt késik a tabletta bevételével, a fogamzásgátló hatás még nem csökken. Vegye be a tablettát, amint az eszébe jut, a következő tablettákat pedig a megszokott időpontban vegye be.
Ha 12 óránál hosszabb időt késik a tabletta bevételével, a fogamzásgátló hatás csökkenhet. Minél több tablettát hagyott ki, annál nagyobb a teherbe esés veszélye.
Különösen nagy a terhességgel szembeni védelem elégtelenségének a kockázata, ha a csomag elejéről vagy végéről hagyott ki tablettákat.
...
A következő tablettákat a szokásos időben vegye be és alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert a következő 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása előtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes."
Nornálisan szedd tovább majd a következővel folytatva, ha szexelsz, akkor a partnered húzzon gumit.
Sziasztok!
A héten kezdtem a Jangee 3 mg/0,02 mg fogamzásgátló tabletta szedését. Sajnos a tegnapi napon, amikor be akartam venni elgurult, és nem találtam meg. Az orvosomat nem érem el, nem tudom mi a teendő ilyenkor, ugyanis a betegtájékoztató erre nem tér ki. Vegyem be a következő napi adagot (benne vagyok a 12 órában) vagy egy nap kimarad, és a mait rendesen vegyem be. Előre is köszönöm, ha valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata.
További ajánlott fórumok:
- Elfelejtettem bevenni 4 napi fogamzásgátló tablettát...
- Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót
- Szombaton elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettámat, rá 24 órára (vasárnap este 8kor) bevettem 2 db-ot.Most mi lesz a következménye?
- Mit tegyek, ha a csomagban lévő első fogamzásgátló tablettát nem tudom időben bevenni?
- Elfelejtettem bevenni egy szem fogamzásgátlót, mekkora az esélye a terhességnek?
- Mikor kell bevenni a szuztea kapszulat, hogy a fogamzasgatlo is vedjen?