Nem tudom a vízkövet leszedni a fürdőszoba csempéről és a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Brutális vegyszerek helyett,amit már előttem is felsoroltak:ecet,citromsav.
A Frosch ecetes tisztítószer is nagyon jó,de van ennek egy DM sajátmárkás változata én azt szoktam használni!
De pl.a zuhanyspirált egy éjszakára (leszerelem) és ecetes vízbe áztatoom.Utana olyan mint az új! Ugyanezt szoktam a csapok kifolyó részével is.
Nálunk is nagyon kemény a víz,hamar vizköves lesz minden.Napi szinten kinek van ideje takaritgatni?(Pláne minden zuhanyzás után?)
3 evőkanál citromsav
fél liter gyümölcsecet.....stb.
Ezt írtam először, majd utána az ecetet!
Ezekben nincs sósav!
Azzal tökéletesen egyetértek, hogy minden zuhanyozás után ki kell törölni a kabint és legalább heti 1x a csempéket is tisztítatni.👍
Gyakrabban kell tisztítani és akkor nem tud lerakódni annyira, hogy ne jöjjön le.
Én a zuhanykabinra lidls fürdőszoba tisztítót használtam. Rózsaszín W5.
Ja és a tusolókabint minden használat után le kell törölni...
Vagy szigszalag.
Az egyiknek jónak kell lennie.
MELLERUD zuhanyfülke tisztítószer, sima LISTERIN, vagy bármelyik szájvíz, illetve lehet kapni festékboltban citromsavas tisztítót, literes kiszerelésben kapható,citromsárga flakonban van.
Sósavat minőségi árura sosem tennék.
20%-os ecet folyékony szappan, fele -fele, spricnibe.
Mindent levisz, szappant vízkövet.
Én ilyet használok: [link]
Szivaccsal áttörlöm vele a csempét, csaptelepet, vagy teheted spriccelőbe is. 2-3 perc várakozás után le lehet öblíteni, vagy áttörölni vizes szivaccsal. Tökéletes.
Én azzal biztos nem próbálnám!!😨 De kinek-mi.
Szerintem túl brutális.
További ajánlott fórumok:
- Milyen színű a fürdőszobád?
- Ti költöznétek az új házba, ha fürdőszoba kész van teljesen, bútorok nincsenek csak 1 ágy?
- Rettegés a fürdőszobában pucéran
- Te milyen színűre csempéznéd a fürdőszobádat?
- Egy munkás, aki a fürdőszoba csempézését csinálta, elrontotta a csaptelepet és a villanykapcsolót. Mit csináljak?
- Mennyiből lehet egy komplett fürdőszobát megcsináltatni?