Nem szoktam bevizsgáltatni a szedett gombát, de mindenki... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Csak egy pár fajtát szedek, főként a Nagy őzlábgombát, akkor ha van, Vargányát, Ízletes rizikét, Tőkegombát, Rókagombát, Galambgombát, Óriás pöfeteg, fuu, azért egy pár fajtát ismerek.
Gyilkos galácót vajmi keveset láttam még. Hozzá se érek. A Császárgalócával össze lehet(ne) keverni, de én ezt nem szedem, mert védett.
Pont így vagyok én is, már 3 évesen vitt magával apukám, aztan mikor meghalt már nélküle szedtem. 🙂
Nagyon fontos volt, hogy a nagyon mérgeseket megismerjem, bár túl sok gyilkos galócát még nem láttam élőben.
Utoljára október első felében volt csak módom bóklászni. A gévát annyira nem szoktam szedni, de nagyon szeretnék majd késői laskagombát meg téli fülőkét.
Meg hamarosan ha tudom, megnézem, hogy van-e ördögszekér laska a réten.
Ha "szerintem" szót kiveszed akkor Nem baj'
Megjelent e már felétek jobban a tuskó/tőke gomba, géva?
Ebben a nagy párás nyirkos időben?
Szeded, Szereted azokat is?
Mikor megtudtam h az egyik kedvenc eztermemben a tulaj maganak szedi es nem boltit hasznalnak (vagyis van h sajat szedettet is hasznalnak(am ez lehet illegalis?))
Na szal azota hogy azt megtudtam nem eszek ott. Ha elnezed akkor nagy szar van cska mondom
Pedig van,,gyilkos galóca is többekközt.
Oroszrulettet tényleg nem éri meg játszani.
Én egyet sem mernék megenni, amit magam találtam 🤣
Érdekes, gyerekkorunkban falun folyton gombásztunk, fel sem merült, hogy azokon a helyeken lehetne rossz gonba is.
További ajánlott fórumok:
- Allergiát okozó élélelmiszer bevizsgálása
- Hol kezdeményezhetem a fogyasztószerek bevizsgálását?
- Hol tudom a csapvíz minőségét bevizsgáltatni?
- Hol lehet mézet bevizsgáltatni?
- Meg tudná mondani valaki, hogy mennyibe kerül manapság a kút vizének bevizsgáltatása?
- Hol találok független szakértőt hibás vízóra bevizsgálásához?