Nem szeretem, hogy a Z generációs unokám szerint én egy... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Sajnos nem az enyém.
Valahol olvastam és megragadt 😉
A zoomer az én vagyok, már lopom is a kifejezést. 😇
Mostanában napi 2-3 zoom meetingem biztosan van...
Bassssszkiiiii, te most "nyelvújítottál."😛
FI mondd a kis Z-nek ,hogy te meg zoomer vagy.☺️
Csak vicc volt.
Egyébként egymás között is megy a meccs.
A Z-k cikinek találják az Y(milleinnals) tagjait.
Mi az X -k csak vagyunk és nézünk ki a fejünkből.
Kösz, igazán jól esik, amit mondasz!
Lehet, hogy tényleg nem vagyok egy átlagos nagymama.
(Pl. a genderelméletet is megtárgyaltuk már nagyjából.)
Megteszem, amit tehetek, hogy ellensúlyozzam kicsit azokat az áramlatokat, amelyek megzavarhatják a fejecskéket.)
Szerintem alá-fölérendeltség nincs ebben a szóban...
A generációk közötti ilyen-olyan különbség meg egyértelmű tény, amit lehet hozzáállással, alkalmazkodással árnyalni akár annyira is, hogy fel sem tűnik, de ettől még a mélyen mindig ott van.
Szerintem mindig is úgy volt, hogy a fiatalabb generáció azt gondolta, hogy az ő meglátása a helyes. Csak korábban a neveltetés valahol megszabta azt, hogy ezt ki is mondja az ember.
Most, amikor már a "gyereknek" jogai vannak, nem csak magukban, és egymás közt mondják ki a gondolatukat, hanem hangosan bármikor és bárkinek.
Ha tudod, hogy nem sértésnek szánta, akkor meg szerintem felesleges akár csak szót pazarolni rá, még akkor is, ha egy nagymama nem kicsit lepődik meg, ha ezt mondja az unokája, legalábbis gondolom.
De ha te rákeresés nélkül tudtad a szó jelentését, akor veled amúgy minden OK, anyámnak fogalma sem lenne, így még kikérni sem tudná magának :)
Mint láttuk, igen.
Mert szabad utat adtak a kezelésekhez, de az orvosok józan esze felülírta a törvény adta lehetőségeket.
Emberből vannak, biztos van aki ezt megteszi ott is.
"Szerencsére, náluk ez nagy ellenállásba ütközött."
És ehhez "szerencse" kell?!
A börtönt még nem.
De ez sajnos tapasztalat, hogy azt a kisfiút, aki 3 éves koruktól fiúként járt a gyerekekkel, 6 évesen az anyukája úgy döntött, hogy mától George, Rosa lesz.
Azok a gyerekek, akik megszokták, hogy George és nem Rosa-nak szólították a gyereket, az igazgatóit kaphatott volna.
aztán megszületett Rosa kis tesója, egyik nap rózsaszínben masnikkal tolta anyuka, a másik nap teljesen fiúsan öltöztette.
Senki meg sem kérdezte már, most kislánya, vagy kisfia született?
Ebben a többség ellen vétettek, amikor a kis George, nem új iskolában kezdett, mint Rosa.
És lelkem rajta, mindenki azzal él és úgy, ahogy akar, egy élete van, de ez a baromság, hogy 3 éves gyerek is eldöntheti ő most fiú, vagy lány, agyrém. Főleg, ha annyira hülye anyja van, mint a kis George-Rosa-nak.
És ehhez asszisztálni kellett volna az orvosoknak is a hormonkezelésekkel.
Szerencsére, náluk ez nagy ellenállásba ütközött.
Nem is pörgök, csak "bevallottam".
Még csak nem is panasznak szántam, itt a fórumon lett belőle "panaszkodás"
Szerintem ezen ne pörögj. Ez csupán egy besorolás. Te attól még a nagyanyja vagy és ő a te unokád.
Most néztem meg a táblázatot mely szerint én X, a lányom y, az egyik unokám Z a másik alpha. A férjem boomers. Na bumm, ennél nagyobb bajunk sose legyen:)
Abszurd, az biztos.
Olyat is hallottam, hogy bizonyos fejlett környezetekben olyan is előfordul, hogy a gyermek, akit a szülei megkísérelnek lebeszélni arról, amit a fejébe vett, akár börtönbe is kerülhetnek, amiért szembeszegülnek a gyermekük akaratával.
De mit mesélek?! Te biztos, hogy hallottál már ilyeneket.
Bocsánat, hogy belekotyogok megint.
Globalizációs probléma az is, hogy a gyerek akár 6 évesen eldöntheti, ő fiú, vagy lány, a külső nemi szervei ellenére is akár. Vagy netán ő csillámpóni, és ez a valóság nem túlzok. Szerencsére még nem hazánkban, de annyian költöztek el itthonról, hogy sok magyart is érint, tapasztalhatja meg.
Ilyenkor a szülőnek a felelőssége szembemenni a hülyeséggel. Elmagyarázni, hogy ez miért nem helyes.
Én is az vagyok az ő mércéjük szerint. :D
(41/N)
Ismerem.
Az a helyzet, mihez a vallomásom kötődik, egy globalizációs szemlélet következménye, köze nincs se Janikovszky Évához, se más irodalmi alkotáshoz.
Javaslom elolvasásra Janikovszky Éva: Milyen legyen az idős hölgy, írását. (legalább 25, de inkább 30 éves).
Ő írt az idős hölgyek megítéléséről: "akad köztük tök jó fej és akad köztük vén banya"
Rápillantok.
Fiatalok ,még nem egészen vannak kialakulva,majd megjön az is amikor már tudni fogják mit illik,,vagy mit nem kéne:)
Valóban nem bántásból mondta, erre mérget veszek.
De meggyőződésből, és ez már gond, szerintem. Ha ismered a videót, melyet megosztott is egyikünk, akkor rá lehet jönni, hogy miért torz ez a szemlélet.
Tudom, hogy sokuknak nagyon rossz a kapcsolatuk egymással, hányszor olvasom nem is beszélnek. Ha hiszed, ha nem, rossz érzés, hogy emberek elidegenednek a saját gyerekeiktől, családjuktól. Túl rövid az élet, hogy keseregjünk, a megoldást kell/ene megtalálni.
Arra akartam rávilágítani és bántás nélkül, hogy mi is felelősek vagyunk felnőttként azért, ha bántón szólnak hozzánk.
Legyen hasonlóan szép napod!
Neked is szép napot kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tartsd a frontot a mai generációval, ha már idősebb vagy
- Mennyire ajánlatos két generáció összeköltözése? Összeköltöznétek idős szüleitekkel?
- Eltorzult Z generáció
- Nem szeretem magamon a sötétebb bőrt, szerintem az ilyen...
- Nagyon szeretem Sandra Bullock színésznőt, szerintem remek...
- Nem szeretem a fórumokat. Szerintem nem elég átlátható és...