Nem szeretem a tömeget, se a nyüzsgést. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Azért én például Wien-el nem hasonlítanám össze.
De Budapest tényleg úgy szép ahogy van.
A városnak és a vidéknek is van előnye, hátránya. Iskola, óvoda, munkahely, továbbtanulás, szórakozás, stb. Nem mindegy, hogy valaki aktiv és gyerekeket nevel, vagy nyugdijas. Társasági ember vagy szeret egyedül lenni. 20 percen belül vannak ezek vagy napi több órát utazik. Tegye mindenki ami neki jó.
Az meg, hogy kutyaszar vagy disznó, tehéntrágya, tyúk és libaszar majdnem mindegy. De lehet, hogy még sem?:)
Utoljára tavaly láttam Pestet.
Szerintem nincsenek olyan nagy változások.
Buda az Buda.
Nem kukacoskodás.
A belváros nekem is csak a pesti oldalt jelenti.
Ok, Ok, nem kötekedni akartam..-))
Nekem a belvárost Pest jelenti, csak azért írtam.
Buda szebb is mint a pesti oldal, sorry a kukacoskodásomért..-)
Most én meg erre ecseteljem hogyan hajtottam ki a belemet is 4 éven keresztül Budapestem a László kórházban csecsemő fül-orr-gégészeten?😀
Megszakadni városon és vidéken is meglehet. Külön szívás ha az ember nem is szereti a munkáját.
Én már biztosan nem.
Közel 40 évig ingáztam különböző kertekbe, most már csak máséba, ha meghív.
Küzdelem? Mondjuk két hétig esik az eső, egy hét alatt felszárad, aztán azt sem tudom, merre vagyok arccal előre. Azért mentünk falura tegnap, hogy segítsúnk, a két esőhullám között nem tudott mindent megcsinálni, 3 műszakban dolgozik. Ha otthon lenne mindig, naponta csak elmolyolgatna. Tegnapival sem értünk körbe úgy, hogy tökéletes lenne, hát ezt le kell tojni, a természet működik akkor is, mikor alszunk. Férjem mindig azt mondja, ne törődj vele, majd a hóharmat elintézi.
Kinek hogy. Én nem küzdök semmivel, az biztos.😀
Munka lehetőség vidéken is van, és élet is. De nem az volt a fórum témája hogy megélhetés-élés szempmontjából kinek hol jobb. Hanem hogy a témanyitó nem szereti a tömeget és a nyüzsgést. Én sem. Sőt a velejáró szemetelést és a városi bűzt se és a temérdek kutyaszart se a járdán. Sok városlakó van aki szintén nem szereti. Ezért húz el vidékre mindenki aki csak tud szabadidejében. Sőt, akinek módjában áll hómofiszben dolgozni, azok közül aki csak tud vidékről a nyaralójából dolgozik és aki tud, le is költözik. Olyanról nem tudok aki a hómofisz adta szabad mozgásért a Balatonról felköltözött volna Pestre.😀
Kimondtad a kulcsszót: nyaralni és kirándulni. De nem élni, igát húzni. Nevetnem kell, mik vannak: falusi disznótoros kirándulások. Ne a torba menjen, hanem keljen négykor, talpaljon este fél tízig a bontóasztal és konyha között, mosogasson 80 literes zsíros, kormos üstöket, kevergessen az udvaron másfél órát mínuszban 😀
Kicsit ilyen a falusi élet, messziről nézve mást mutat, van küzdelem is.