Nem szeretem a karfiolt és a brokkolit, mert nem lehet... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Úgy csináltam neki helyet, hogy a szilveszterre vásárolt bőrös malachúst megsütöttem, és mint nagyanyáink, amikor még nem volt hűtő, olvadt zsírral légmentesen lezárva a normál hűtőben várják az új évet. Ha van hűvös kamrád, ott is tárolhatod.
Máskor is csináltam már így, hogy a sültet így tároltam, de tanultam: nem egyetlen nagy edénybe raktam most le az összes sültet, hanem ami kb. 1-2 evésre elfogy, akkor nem az egészet egyszerre felmelegíteni, és ismét csak felönteni...
Köszi!
Karfiolt még nem tettem el sosem fagyasztóba, más zöldséget viszont én is így szoktam.
Sajnos nincs hely a hűtőmbe most, mert bevásároltam karácsonyra, de jövőre téliesíteni fogok én is karfiolt:D
Rózsákra szedem, megmosom, megszárítom és bezacskózom. Amik szép nagyobb rózsák, azokat külön zacsiba, majd rántani, az apróbbakat is egy zacsiba csak annyit, amit egy-egy főzéskor elhasználok. Ezeket akár levesbe, vagy rakottan, bárminek.
Van aki előtte blansírozza, én minden zöldséget nyersen rakok el, használat előtt nem kell megvárni hogy kiengedjen, azon nyomban rögtön bele a forrásban levő levesbe, vagy éppen sós vízbe (ha a kirántás előtt egy kicsit át akarom forralni) Ez esetben megmarad minden zöldség eredeti roppanós állaga, ahogy főzés után nyáron is.
Így meg van az az előnyöm is, ha a tavaszi hűtő-olvasztáskor (6 havonként) még van zöldség-készletem, azokat akkor blansírozom, és utána még nyugodtan vissza fagyaszthatom. :))
Ilyenkor van karfiol szezon. Mi ilyenkor szoktunk rengeteg karfiolt enni:D
Télire elrakni?
Hogy csinálod?
Virslit? Érdekes, soha eszembe nem jutott volna. Biztosan nem lehet rossz úgy sem.
Az idén még én is csak most vettem, valaki a határban felszedte a termést, és megszórta a várost. Akármerre megyünk, 400/kg-ért adják. Eddig 8-900/kg-nál olcsóbban nem láttunk. Most beraktam belőle közel 3 kg-ot télire, és még futotta 2 tányérnyi pörköltre is. :))
Biztos finom lehetett, bár én még szeltem volna bele egy pár virslit is. Amúgy imádom a karfiolt is és a brokkolit is. Én még soha sem találtam bennük "senkit". :)
Amúgy a brokkolit nyersen is megszoktam enni alapos tisztítás után. Rántva mindkettő nagyon finom, csak sajnos elég drágán adják "őket".
Én a karfiolt nagyon szeretem. A brokkolit nem.
Van egy kis fóbiám, ezért én nem pucolok ilyeneket, azaz amiben lehetnek kukacok, hernyók, stb.
Ezt mindig a fiúk csinálják. Megpucolják, szétszedik és forróvízben átmossák, én meg megfőzöm;)
Ha a fiúk nem elérhetőek, akkor vagy nem főzök ilyeneket vagy átjön a barátnőm, tesóm vagy bárki és megpucolja:DDDDDD
A karfiolt és a brokkolit el lehet készíteni úgy, hogy finom legyen. Önmagában elég íztelen zöldségek.
Én még nem találkoztam se féreggel, se bogárral, amikor daraboltam. Ritkán volt olyan, amikor nem volt egészen friss, hogy volt rajta egy két sötétszürke folt. Azt levágtam róla. Ennyi!
Teszek bele még egy kis sárgarépát és borsót is .
Szigorúan nokedlivel a végén mielőtt behabarom.
Nem tudom ,hogy mennyire autentikus az én leveském ,de így szoktam csinálni.
Kocsmába!
(éppen szerelt egy kasszát )
Ja , mikor két kiló karfiolt panírozok be.
De az az átszellemült mosoly ,hogy végre ehet rántott karfiolt és sokat!😁
Nekem eddig minden faszim fújt a karfiolra meg nem ettek , meg apam is ruhelli a karfiolt foleg rantva.
Hol szereztel ilyen urat?
En imadom, milyen jo h most csak magamra fozok😀😀😀😀😀
Karfiolt rakottan ,levesnek ,rántva 😭
A férjem tudna ezen élni.
Volt ,hogy tejfölös karfiol levest
, rendelt' tőlem rántott karfiollal.Gyáá😁
Tudom, ismerem 😁 nálunk még a rengeteg virágszirom is, ami rájuk hullik az akkor nyíló gyümölcsfákról. Meg a homok, sár, ráveri az eső.
Ha most azt mondom, mennyire finom, kiröhögnek. Pedig igaz.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni, ha a 8 éve meglévő párom nagyon szerelmes még mindig belém, de én már "csak" szeretem.Kihűlt ami volt.
- Miért nem szeretem azt akivel vagyok és miért mindig azt szeretem, aki nem lehet az enyém?
- Alapvetően ritkán eszem húst, mert nem szeretem. Mitől lehet az, hogy pár napja húst ennék hússal?
- Lehet rájöttem, hogy még mindig szeretem?
- Segítsetek!!!Hogy lehet lelkileg feldolgozni úgy egy válást hogy én még mindig szeretem a férjem?
- Lehet a brokkolit sütőzacsiban párolni? Csinálta már valaki?