Nem szeretem a jóemberkedőket és a szenteskedőket! Sokkal... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
A képmutatást, hazudozást nem szeretem én se.
A gorombáskodást, modortalanságot SE!
Megbántott valaki, hogy ilyen indulatos vallomást írtál ki?
Ha nem tudod elképzelni, akkor segítő szakmában nem láttál még ilyet! Én láttam! ;)
Jó példa erre Csernus! Ő csak egy a sok közül akit kiragadtak!
Gondolod hogy nem fordul elő ilyen segítő szakmában nap mint nap?
Én most nem szenteskedésről beszélek hanem a segítségnyújtásról, akkor is ha a szép szó nem használ!
Persze ha nem vagy szakmabeli, akkor semmit sem értesz az egészből!
Én nem a normális emberi reakciókról beszélek, hanem a képmutatásról!
A "bort iszik, vizet prédikál" állapotról!
Tévedsz! Néha el kell küldeni! A szociális munkások ezt tudják! A kemény szavak mögött is lehet jó szándék!
Mint ahogy a gyerekedet is néha megdorgálod, ha valami eszeveszett hülyeséget csinál!
Igen, erre gondoltam!
Van olyan segítő foglalkozású ismerősöm aki nem térdel nap mint nap az oltár előtt, nem osztogat szórólapokat Jézus Krisztusról, de helytáll nap mint nap, kimondja a frankót, néha káromkodik, nyers a stílusa és imádják!!
Én is imádom! 😍
De ezektől az ájtatoskodó, nyomuló szentfazekaktól kivagyok!
Sok esetben nem is köszönnek az utcán maguktól, segítség is csak addig amíg mindenki látja.
A durvábbik eset amikor gyerekeket molesztál, meg iszik, meg meleg bárokba jár, meg politikailag manipulál, ahogy a hírekben is olvassuk.
Na jól nézek ki! Magamba néztem, és rájöttem, rám illik a "szenteskedő" jelződ. Valóban szenteskedéslenne amit teszek?
Mindenkinek segítek, ha kertben van egy kis többletem reflexből arra gondolok, kinek kéne adni. Viszont bármilyen is a véleményem az utcabeliekről még senkit nem küldtem el a búsba. Lehet hogy annál intelligensebb vagyok hogy ítélkezzek és ilyet tegyek?