Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem szeretem a jóemberkedőket és a szenteskedőket! Sokkal... fórum

Nem szeretem a jóemberkedőket és a szenteskedőket! Sokkal... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

márc. 1. 09:42

A képmutatást, hazudozást nem szeretem én se.

A gorombáskodást, modortalanságot SE!

Megbántott valaki, hogy ilyen indulatos vallomást írtál ki?

20. lolita2112 (válaszként erre: 19. - Brandy85)
márc. 1. 00:39
egyetertek veled!
19. brandy85 (válaszként erre: 18. - Brandy85)
febr. 28. 22:31
Erre mondom azt,hogy mondja meg a szemembe nyersen,mint kerteljen. Én is ilyen vagyok. Inkább az igazság fájjon,mint a kamu. Utálom az olyan embereket: Aki a hátam mögött kibeszél,elöttem meg nyal....
18. brandy85 (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 28. 22:27
Pontosan! 🙂
17. srcrss (válaszként erre: 14. - Anyagi)
febr. 28. 16:18
😄
16. L’Engel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 28. 16:16
Én például nem tudnék senkit sem elküldeni a búsba, és nem azért, mert más látszatot akarok kelteni, mint ami vagyok, hanem jobbnak tartom elhallgatni az ilyesfajta véleményemet.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Anyagi)
febr. 28. 16:09
Hova menjek??
14. Anyagi
febr. 28. 15:29
Menj hát! Én támogatlak!!!! 🤗
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - K-né Zsóka)
febr. 28. 15:18

Ha nem tudod elképzelni, akkor segítő szakmában nem láttál még ilyet! Én láttam! ;)

Jó példa erre Csernus! Ő csak egy a sok közül akit kiragadtak!

Gondolod hogy nem fordul elő ilyen segítő szakmában nap mint nap?

Én most nem szenteskedésről beszélek hanem a segítségnyújtásról, akkor is ha a szép szó nem használ!

Persze ha nem vagy szakmabeli, akkor semmit sem értesz az egészből!

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Hottie)
febr. 28. 15:13

Én nem a normális emberi reakciókról beszélek, hanem a képmutatásról!

A "bort iszik, vizet prédikál" állapotról!

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Fülemüledal)
febr. 28. 15:11

Tévedsz! Néha el kell küldeni! A szociális munkások ezt tudják! A kemény szavak mögött is lehet jó szándék!

Mint ahogy a gyerekedet is néha megdorgálod, ha valami eszeveszett hülyeséget csinál!

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Brandy85)
febr. 28. 15:09

Igen, erre gondoltam!

Van olyan segítő foglalkozású ismerősöm aki nem térdel nap mint nap az oltár előtt, nem osztogat szórólapokat Jézus Krisztusról, de helytáll nap mint nap, kimondja a frankót, néha káromkodik, nyers a stílusa és imádják!!

Én is imádom! 😍

De ezektől az ájtatoskodó, nyomuló szentfazekaktól kivagyok!

Sok esetben nem is köszönnek az utcán maguktól, segítség is csak addig amíg mindenki látja.

A durvábbik eset amikor gyerekeket molesztál, meg iszik, meg meleg bárokba jár, meg politikailag manipulál, ahogy a hírekben is olvassuk.

febr. 28. 08:48
A kettő nem szinonimája egymásnak.
febr. 28. 08:43
Aki elküld a búsba, az ritkán segít.
febr. 28. 08:31
A segítőkészség nem jár együtt a nyers modorral. A csendes ember is lehet jószándékú. De ha már itt tartunk, akkor én sem érzem úgy, hogy segítség előtt meg kell mondjam a frankót. Persze, tudom, hogy van akit az ráz fel, ha keményen rászólnak. Viszont az butaság, hogy a megmondó ember őszintébb.
febr. 28. 07:53
Az olyan fogalmak, mint kedvesség("jóemberkedés") és szenteskedés összekeverése a szimpla segítségnyújtással, elég nagy probléma. Amikor valaki összetéveszti ezeket, az azt sugallhatja, hogy olyan környezetben nőtt fel, ahol az érzéketlenség volt a norma. A mások problémáira érzékény viselkedés gyakran a szocializációval és a tapasztalatokkal függ össze, tehát, ha nem szereted, ha valaki empatikus másokkal szemben, esetleg őszintétlennek érzed, akkor lehet, hogy kicsit mélyebbre kellene ásnod magadban.
febr. 28. 07:32
Szerintem nem arra gondolt,hanem arra,hogy nem kell jópofizni ha valakinek gondja van vele,hanem mondja meg a szemébe őszintén. Én is ilyen vagyok,de ha rosszul értelmeztem akkor én kérek elnézést.
4. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 28. 07:16
Nem szeretem a jóemberkedőket, és a szenteskedőket. De a bunkókat sem!
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 28. 06:22

Na jól nézek ki! Magamba néztem, és rájöttem, rám illik a "szenteskedő" jelződ. Valóban szenteskedéslenne amit teszek?

Mindenkinek segítek, ha kertben van egy kis többletem reflexből arra gondolok, kinek kéne adni. Viszont bármilyen is a véleményem az utcabeliekről még senkit nem küldtem el a búsba. Lehet hogy annál intelligensebb vagyok hogy ítélkezzek és ilyet tegyek?

febr. 28. 05:58
Elképzelhető, hogy azt hiszik magukról, nekik VIP jegyük van a mennyországba.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook