Nektek milyen mellszívó vált be, mikor a maradék tejet kellett lefejni? (tudásbázis)
medela gépi
amúgy jól jön a fejő (vagy ha megtanulsz fejni) főleg mikor a baba először alszik hat órát egy huzamban :)
Avent kézi mellszívót használtam. Igény szerint szoptattam/szoptatom a lányom, így csak akkor fejtem, ha kihagyott egy szopit (2hónaposan,éjjel, mert átaludta). Mindig először fejtem és utána szoptattam, ezért a lefejt tejek nem is igazán voltak jók etetésre, mivel nagyon vizes volt, viszont a hozzátáplálás megkezdésekor jól jöttek.
Nekem is csak akkor sikerült viszonylag normális mennyiséget (100-120ml) fejnem, ha feszült a mellem, de mire végeztem, általában felébredt a lányom, és még simán jóllakott abból, ami a ciciben maradt. Sőt, így legalább a kalóriadús tejet ette, mert egyébként hamar elaludt a cicin és ezért nagyon gyakran is szopizott.
Utána beállt a szoptatás, és nem kellett fejni, meg nem is volt nagy kedvem hozzá..
Én igény szerint szoptatok immáron hat hónapja... két napig nem fejek, harmadikon nem elég a tejem...
ezért én hat hónapja rendszeresen, éjjel és nappal is fejek.
Először kézi Avent, de mivel a 3. hónap végére beállt tőle a kezem, vettünk egy elektromosat....
Meleg szívvel ajánlom!!!
lehet elég volt neki 4 órán át
gondolod korgó gyomorral dacolt?:)
Az első babámnál a medela kézi nagyon jó volt . Rengeteg tejet tudtam vele lefejni pillanatok alatt, miután a lányom tele szívta magát.
Most Avent kézit vettem, de egy csepp tejet sem tudtam lefenji vele, így kézzel fejtem és rengeteget. Főleg hogy a kis drágm lusta volt szopizni.
a kézi fejéshez kell egy kis rutin,és utána nem fog fáljni a cici. Előtte jól fel kell lazítani a csomókat a cickóba.
Szia!
Nekem a Medela Mini Electrik mellszívóm van és nagyon szuper!!!
Mi megvettük az Aventet de nem vált be.
A kórházban egyszerű kézit lehetett venni, az tökéletes volt mindkét gyereknél olyat használtam.
Vki kérdezte, hogy miért akarsz fejni.
Eleinte fontos, hogy ne gyulladjon be a melled, utána azért fejtem, hogy legyen mit lefagysztani, amit később a főzelékekbe tettem.
avent kézi!
5, de max 10 perc alatt 250ml is le tudtam fejni!
Nekem a védőnő is a kézi lefejést javasolta,úgy sokkal alaposabban ki lehet fejni-persze csak megfelelő technikával,de tényleg hamar rá lehet jönni a módjára.
Volt nekem is Medela,de utána kézzel még 60-80 ml lejött,amit a mellszívó már nem bírt.
Nekem bevállt a 3 óránkénti alapos fejés,mert a tejtesónak több tej kellett,és így hamarosan kettőjüknek is elég lett.
Én egy cumisüvegbe csináltam, pont azért, hogy ne spricceljen összevissza. Eleinte kb. 1 hétig, 20 max 50ml jött le egy fejésre. De aztán úgy beindult, hogy egyszerre 1-1.5dl tejet lefejtem 10 perc alatt. A mellszívóval erre soha nem voltam képes.
Bár az is lehet, hogy rosszat választottam.
mindenesetben szukseg van fejesre,hogy ne gyulladjon be a mell ill.hogy minel tobb termelodjon.
Ano aventosat hasznaltam,nagyon bevallt!