Nekem miért nem sikerül a daragaluska? hol szét fő, hol kőkemény. segitsetek! (tudásbázis)
Elolvastam az itteni instrukciókat, majd találtam valahol egy videót. az alapján csináltam meg a grazgaluskát, még sosem sikerült ilyen tökéletesre.
10dkg búzadara,5dkg zsír pici só és egy tojás. ezt jól kikeverem, én most pici gombócokat formáztam belőle kézzel. egyszerűen gyönyörűek és finom puhák :)
1 tojás. Habját felverni. Beletenni asárgáját és 5 evőkanál grízt. Kb 1 órát állni hagyni. Kicsit keménynek fog tűnni, de úgy jó. Levesbe szaggatni. Pár perc után megfordítani. Levest lezárni, természetesen fedővel. Kb 20-30 perc és kész.
Nekem mindig sikerül. Évek óta így csinálom, már tökéletesre van fejlesztve.
Sok sikert !
Sziasztok!
Imádott Anyósom anno, mikor feltette a levest, bekeverte a galuskát is. Addig pihent, míg a leves elkészült. Semmi fakszni, tojás, dara, só, + zsír.
Nekem bejön.
Csak a móka kedvéért...mikor először főztem nokedlit, felhívtam a nagymamámat, hogy meddig főzzem. Tudod mit válaszolt: "ahogy kevered a vízben, érzed, hogy mikor jó!". Mondtam neki, köszi, sokat segítettél. :) Na valami ilyesmi a daragaluska is. Szerintem hiába tudod, hogy hány tojáshoz, mennyi dara, mert ahány dara, annyi féle, és ugye a tojások sem egyformák.
Egyébként én úgy szoktam, hogy olyan hígíbb tejbegríz állagú legyen mikor bekeverem, és hagyom dagadni. Mondjuk még soha nem főtt szét, és sosem lett kemény, max tovább főzöm. De lehet, hogy csak nekem volt szerencsém...
Ilko!
Kedvesem.Semmi fakszni.Szétválasztod a tojást.A fehérjét nagyon keményre verd habbá.Beleteszed a sárgáját.Óvatosan elkevered és annyi grízt tegyél bele amennyitől lágy marad.Nem híg!
Azonnal mehet a levesbe.
Fél évszázad tapasztalata!
1 tojás, só, petr. zöld, csipetnyi sütőpor, grízt,amennyit felvesz, ne legyen kemény.
Én reggel mindjárt bekeverem és legalább 2-3 órát állni hagyom. Utána forrásban lévő vízbe szaggatom vizes kanállal, főzöm 10-15 percig, egyet kettévágok és ha már nem sötét a közepe, kiszedem őket a vízből. Egy akkora edénybe teszem, ami pont ráfér arra a fazékra, amelyikben kifőztem őket és a forróvízre teszem tálalásig.
Így nekem tutira puha mindig.
szerintem csinálj mindig egy próbafőzést
azaz tegyél bele 1 szem galuskát először próbából
ha szétfő, akkor tegyél még a masszába darát
így előbb-utóbb eltalálod a sűrűségét, és nem rögtön az egész megy a kukába :)))
amíg nem tettem bele zsirdékot addíg nekem sem sikerült, méghozzá nem is kevés kell bele, és amikor feljön el is zárom a gázt mrt még a forró levesben fő.
Nem csüggedni ugyan így kezdtem a zsiradék óta mindíg sikerül. 40 éve főzök.
Diónyi zsír v. annak megfelelő adag olaj
1 tojás
kevés só
gríz amennyit felvesz, de ne legyen sűrű
10-15 perc pihi és már kiskanállal szaggatva mehet is a levesbe.
Leves tetejére amikor feljönnek a galuskák vársz még 1-2 percet és megkóstolod. Az keménységhez viszonyítva még főzöd egy kicsit, aztán lezárod alatta a gázt, még utánna is puhul egy keveset.
Én sem szoktam hozzá zsiradékot tenni és várni sem szoktam vele mert akkor lesz kő kemény.Mikor már forr a leves akkor gyorsan bekeverek egy tojást (egészben),pici sót, egy kanál lisztet és amennyi búzadarát felvesz a tojás. És már szaggatom is a lobogó levesbe a masszát.Utána lekapcsolom a gázt és fedő alatt párolom,különben szétfőne.
Nekem mindíg sikerül és így nem is olyan bonyolult. :-)
verd fel a tojásfehérjét pici sóval, tegyél bele egy csipetnyi sütőport,bele a sárgáját,egy mokkáskanálnyi finomlisztet és utána grízt, óvatosan
adagolva, közepesen keménynek kell lennie, vársz vele 3-4 percet és utána kezded a főzőlébe szaggatni
,kiskanállal szaggasd, takarosabb lesz és hamarabb átfő. A forrástól számítva főzd 5-6 percig, aztán zárd le a tűzhelyet, fedd le az edényt és 8-10 perc mulva tálalhatod
További ajánlott fórumok:
- Adnál nekem 5 forintot?/CSAK játék, mert kiváncsi vagyok mennyi gyűlne össze..:)../
- Mondd minden nap: "JÓ NEKEM."!
- Ha tudok szívesen segítek, aki fogyni szeretne, lehet másnak is bejön ami nekem.
- Ki tud nekem iwiw meghívót küldeni?
- Nem tudom felrakni a látogató számlálót az adatlapomra! Le tudná írni nekem valaki, hogy kell?
- Nagyon szeretném ha valaki segítene nekem, társam lenne a fogyókúrában.