Nehezen gyógyuló sebre tengeri hagyma - ki hallott már róla? (tudásbázis)
Nemrég jókora II. fokú égési sérülés miatt sebészhez kerültem. Nyílt sebemre kék kenőcsöt írt. A sebet először Betadinnal kellet fertőtleníteni, majd a kenőccsel vastagon bekenni. Rendkívül gyorsan, 12 nap alatt meggyógyult, jelenleg halvány rózsaszín a bőröm.
Ajánlom mindenkinek, mert nagyon jó.
Innen is lehet választani :)
Én nehezen gyógyuló sebre a patikában vettem Octenisept fertőtlenítőt, jó minőségű kötszert pedig a közgyógyos férjem részére kaptunk ingyen, de te is vehetsz a patikában, Atrauman kötszer.
Tisztességesen fertőtleníteni és kötözni kell akár többször is napjában. A röntgen valóban felesleges.
Már Hipokrates is...
Tengeri hagyma szinte mindenre jó, kivéve a sebgyógyitást
Ezek a marhaságok hogy terjedtek el 1990 után a "nép" körében?
Akkor itt most a tengeri hagyma "jótékony hatásait" vagy a sebed kezelését akarod megbeszélni?
Ha valami csodaszernek tartod kezeld csak magad vele! Mindenkinek saját felelőssége ez.
Bekenném betadinnal (barna, fertőtlenítő folyadék) és szárazon sebkötözném fürdés után.
Gyógyul az magától.
Én nem vagyok emberdoktor, de szerintem sem jó ötlet áztatni. Max az első napon mosogatni, hogy tuti ne maradjon benn kosz.
A másik sebész nem mondta, hogy mivel kezeld?
Ezek szerint még gyulladt a bőr körülötte, vagy legalábbis erősen irritált (pirosság). Ha már száraz a seb, talán mehet rá hámosító kenőcs.
Szellőzött rendesen? Nincs eü-s ismerős, aki rá tudna nézni?
Hámosító krém?
Nedvedzik egyébként?
Mennyire piros a pereme, mekkora a pirosság kiterjedése?
Mikor történt a baleset?
További ajánlott fórumok:
- Tanulmányaimhoz szeretném tudni, lenne-e igény olyan zártkörű klubra, ahová volt, de gyógyult, gyógyuló szenvedélybetegek csatlakoznának?
- Hová kell fordulnom nem gyógyuló ujjsérüléssel?
- Létezik, hogy egy megfázásból egy hónapja nem gyógyulok ki?
- Talpon nem gyógyuló seb
- Tanácsok otthon gyógyuló COVID betegeknek
- Tudja-e valaki, hogy mennyi idő egy 8 napon belül gyógyuló testi sértésről vetetett látlelet elévülési ideje? (3 év?)