Nehéz székelés után még 3 órával is fáj és ha meg törlöm, kicsit vérzik a végbelem. Kicsit megijedtem. Neked volt már ilyen? (tudásbázis)
Mindenkinek igaza van és is jártam így, bocs, de nagyon vérzett székelés után.. Sebész dokinéni kérdezte: olyan mintha székelésnél tíz kiscica kapaszkodna a körmével???
Hát igen, néha olyan.
Magától gyógyul a hámfal, de lassan, és nem, szabad erőlködni, meg hát igen a táplálékkal tudod lazítani, d e könyörgöm mikor engem sem a káposzta, sem a lekvár tejjel, semmi nem hajt meg, akkor??? Na, sok magvas müzli, sok folyadék. sajna így telt egész gyerekkorom. De mára jobb, legalább mindennapossá vált a székelés. Nem ám mint középisiben, mikor a koleszban 5 napig semmi, csak otthon...
Sokan ajánlják a rostot tartalmazó táplálkozást, ami tényleg jó, viszont nagyon sokat igyál mellé ásványvizet vagy gyógyteákat, mert a sok rosttól is "bedugulhatsz".
Én mióta megiszom a magam napi 2.5-3 liter vizét azóta rendbe jöttam, mert előtte meg volt hogy heti egyszer tudtam csak "kimenni". És az is elég fájdalmas volt.
Nekem sokat segített az Oxytarm kapszula szedése, amit két hónapig használtam. Utána pedig odafigyelek az étkezésre, hogy minél inkább természetes alapúak legyenek. És persze, hogy igyak sok tiszta folyadékot.
Szerintem nem biztos hogy aranyér. Nekem a nyálkahártya repedt be a sok erőltetés miatt. Székeléskor őrülten vérzett és szúró fájdalom volt.
Kaptam rá egy hónapos kupos kezelést és elmúlt. Szerintem érdemes volna meglátogatni egy Proktológust.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy egy ilyen kényes témával kapcsolatban is véleményt mondtatok, tanácsot adtatok!:D
Jelentem a vérzés már megszűnt és szerencsére tényleg kicsit vérzett eredetileg is. A fájdalom még meg van, de ki lehet bírni. Remélem, hogy nem aranyér, mert eddig még semmi ilyen problémám nem volt szerencsére! Remélem most is csak a "végtermék" állaga tett be nekem. Szerencsére az sem jellenző, hogy ilyen "kemény", úgyhogy remélem ez csak egy egyszeri, egyedi eset volt. Bocsánat a részletezésért, de szóból ért az ember és ezért nem akarom csak körbeírni a dolgokat!
Mége egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek!
A széklet fellazítására, de nem folyósítására (!) (v)egyél lenmagot, bioboltokban lehet kapni.
Nem drága.
Ne egész lenmagot vegyél, hanem lenmaglisztet (legjobban megőrölt) vagy lenmagpelyhet (félig őrölt), mert az egészet nem tudja a héja miatt megemészteni a bél.
És annak ellenére hogy ez ilyen biocucc, finom joghurtba téve. Ezt reggelire elsőnek kellene enni, és mielőtt megennéd, várj 2-3-4 percet, hogy megduzzadjon a lenmag a joghurtban.
Szóval ez a lenmag arra szolgál, hogy optimalizálja a bélmozgást.
Nem feltétlen aranyér, lehet hogy csak szimplán berepedt a zárógyűrű felszíne az erőlködéstől. Ne ijedj meg, ha erről van szó, elmúlik, de lehet, hogy kell hozzá néhány nap. Igyál sok folyadékot és egyél sok rostosat, hogy könnyebb legyen .....
Korábban volt már aranyérproblémád?
Aranyér.. Egyél sok rostosat hogy lazább legyen a székleted, székelés után mosd meg a végbeled..
utána kend be aranyérkenőccsel..
További ajánlott fórumok:
- Nagyon megijedtem!!! Mit láthat a kislányom? Mit tegyünk?
- Segitsetek! A 4 éves lányom széklete zöld színű! Megijedtem... tudtok tanácsot adni?
- Kissé megijedtem, aszpartám
- Hajnalban 3x riasztott egymás után a légzésfigyelő (Angelcare ac300) nagyon megijedtem. Honnan tudom, hogy valós?
- Mit csináljak, mert kicsit megijedtem?
- Ezüstös színű csillagok úszkáltak a szemem előtt, jó pár pillanatig, eléggé megijedtem, mi okozhatta ezt?