Néha fél órát alszik a kisfiam, néha kettőt. Kimarad egy evés vagy hogy csináljam? (tudásbázis)
Az első fiamnál elhatároztam: én aztán mintaanya leszek, pontos időrend szerint fog történni minden, legfőkép az étkezés. Csakhogy a picikém ezzel nem értett egyet: ha aludt, nem volt az a hatalom, ami felébreszthette volna; nem számított, hogy enni kell, vagy menni kell, ő aludt.
Megtanított arra, hogy csecsemőt nem ébresztünk fel. Logikus is: egy felnőttnek is pocsék, ha megzavarják az álmát akármiért.
A soron következő étkezéseknél pontosan annyit fog enni, amennyire szüksége van.
éppen azon gondolkodtam, hogy azért egy 7 hónapos babának nem nagyon van különbség ebéd és tízórai között... vagy de?
nyilván vagy cici jár mindkettőre, vagy tápszer, vagy/és főzelék/gyümölcs...
ekkora gyereknél még oly mindegy, hogy most 10kor vagy 11kor eszik (bölcsiben pl 11:30kor van ebéd, délben már alvás)
Csak lazán!!
Nem gép, hanem kisbaba.
Most ennyi alvás esik neki jól, semmi gond ezzel.
:)
Ebédeljetek egy jót, ha felébred! De ha tízóraiztok, s az ebéd csúszik, az sem a világ vége.
Jó egészséget! Vedd könnyedén! :))
További ajánlott fórumok:
- Nem alszik a 3 hónapos kisfiam. Segítség!
- 21 hónapos kisfiam beteg. Kaptunk gyógyszert, de nem tudom vele bevetetni hogyan csináljam?
- Már lassan 9 hónapja nem alszik a kisfiam éjszaka. Mit tegyek?
- Kisfiam 4 hete éjjelente felsír és nem alszik. Mitől lehet?
- 15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni?
- A tortából kimaradt krémet odaadhatom a 11 hónapos kisfiamnak?