Narancsos jégpuncs recept
A Narancsos jégpuncs hozzávalói:1/2 l fekete tea,
1/2 l pezsgő,
100 g kristálycukor,
3 tojásfehérje,
3 narancs leve és héja,
3 citrom leve,
100 g finomított kristálycukor,
100 g fehér csokoládé,
menta.
A Narancsos jégpuncs elkészítési módja:
A teát a narancshéjjal megfőzzük, lehűtjük, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a narancs és a citrom levét, és a finomított kristály cukrot. Felöntjük pezsgővel,majd az italt hűtőben félig megfagyasztjuk. A tojásfehérjét és a cukrot keményre verjük, a jégkásához keverjük. A poharak falát belülről olvasztott csokoládéval "kibéleljük", a jégpuncsot beleöntjük. Fehér csokoládéval, mentával és naranccsal díszíthetjük.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: kontitibi, 2008. júl. 20. 20:01
A narancsos jégpuncs elkészítési módja és hozzávalói.