Naponta kb. hány hajszál kihullása normális? (tudásbázis)
Úgy tudom, hogy 150-200 szál nő naponta, és ugyanennyi is esik ki.
Nehéz megállapítani annak, akinek rövid haja van, mert ha nincs bekötve egész nap, akkor nem tudhatja, hogy mennyi is pottyant ki napközben. Fésülködéskor, vagy hajmosáskor csak töredéke az, ami aznap hullik.
Az összekötött hosszú hajnál más a helyzet, ott meg lehet számolni az esti fésülködéskor.
Fura, azt hittem az normális ha kefével fésülöd a hajad vizesen is és csomó hajszál kijön.
Vettem sima fésűt és kb hajmosás után 10 szál van rajta. Pedig nem téptem, de többet nem használok kefét. Tönkreteszi a hajat!
igen ez így is van!de ha nem hullik az az egészséges,1-2-3-4 száll
nekem 10 ig naponta! grapefruit cseppet használok a fejbőrömre és jó!
hát ezek nem sok értékek?? végül nem marad haja az embernek :) ????
szerintem 1-2-3-4
Szerintem mindenképp függ attól, hogy hány hajszálad van. Nem hiszem, h egy bizonyos számot lehetne erre a kérdésre adni.
Személy szerint én is úgy véltem, h sok hajszálam hullik ki, mivel egy jókora csomó jön ki hajmosáskor, amit 2-3 naponta végzek. Kb 10 évvel ezelőtt lettem figyelmes arra, hogy feltűnően több hajam hullik ki, de azóta sem érzem, h csökkent volna a hajam mennyisége. Szóval, csak soknak tűnik, de ezek szerint mégsem az, mert akkor már kopasz is lehetnék.
Egyébként vitaminhiány, stressz okozhat nagyobb hajhullást.
További ajánlott fórumok:
- Hány pontot gyüjtesz kb naponta a hoxán?
- Hány puszit, csókot adtok a párotoknak naponta?
- Naponta hány csésze kávét iszol?
- Anyukák! Apuka hány percet foglalkozik naponta egyedül kb közös babátokkal?
- Ti hányszor isztok kávét naponta?
- Hány hajszál kihullása számít kórosnak? TAPASZTALATOK? Mikor kezdtetek aggódni?