Napi sport! Hogyan veszitek rá magatokat? (beszélgetés)
- Milyen kár, hogy esik az eső. Ma, pont ma akartam futni.
Mindegy, együnk valamit.
Visszatérve az eredeti kérdésre, hogyan vesszük rá magunkat..
Elvileg egy kis keménységgel: mi az, hogy nem mozogsz, édeslányom.
Viszont sokszor meg az van, hogy éppen nemrégen ettem, most nem lehet... aztán meg: fáradtan nem lehet...
Ilyenkor is bekeményítek magammal szemben egy kicsit, de bevallom, még nem végzem én se naponta a szükséges mozgást, ami nagy visszaesés a pár évvel ezelőtti heti 5-6 alkalomhoz képest.
Esik az eső???
Hol élsz? Én itt Heves megye csücskében alig láttam esőt az utóbbi hetekben, az is inkább éjszaka esett.
Hetente háromszor (H-SZ-P) reggel 6-7-ig edzőteremben. Utána irány a leánykával az iskolába, és dolgozni. :)
Hétvégén kirándulás, jövés-menés.
Átöltözöm, beteszek valamilyen pörgős zenét, és nekilátok. Ennyi.
+ munka végén nem szállok villamosra. Zenét hallgatva sétálok 2-3 megállót.
Nagyon nehezen. :(
Egy előnye volt a tömegközlekedésnek, hogy míg A-ból B-be vergődtem, sokat sétáltam...
Hónapok óta próbálom rávenni magam, hogy újra sportolja valamit, bármit. Nem sikerült. Addig húztam halasztottam, mígnem most már egészségügyi okból javasolt. Lett egy jó kis IR-em, ami a gyerekvállalási projektünkben nem túl szerencsés. Lassan egy éve nem jön össze a baba. Na ez megadta a kellő motivációt, azóta minden nap sportolok valamit. Vagy sétálok a kutyával 6-8 km-t, vagy futok vele, vagy tornázok otthon. Ha nincs kedvem hozzá,eszembe jut miért teszem és rögtön ott a motiváció.
Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy amíg nem találod meg magadban azt a dolgot amiért igenis felemeled a feneked, addig 1000 kifogást fogsz találni, hogy miért is halogasd még.... Én is ezt csináltam, szóval tudom...
Találd meg azt a sportot, ami igazán jól esik. Aztán, ha hozzászokik az ember, már az lesz a gond, ha adott napon valami miatt nem tud menni, mert hiányzik.
Nekem pl futás, valami jó kis motiváló zenével, heti négyszer.
Tavasztól őszig hétvégente hegyibringa férjemmel.
De pl a szoba közepén végezhető női torna videók, na az egy igazi kín.
Kinek mi válik be. Első lépés ennek a megtalálása.