Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Napi 5000 Ft-ból élünk meg. fórum

Napi 5000 Ft-ból élünk meg. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
83. Channa* (válaszként erre: 82. - Smaragdzöld 🐉)
jan. 23. 17:47

18-es hozzászólásban írja, hogy 137 eFt-ból él.

Az 54-es hozzászólásban írja, hogy házat bérel és azt is ebből fizeti.

És valamelyikben írja, hogy nem dolgozik, 8 évig gyesen van.

82. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 74. - Channa*)
jan. 23. 16:02

Azt nem olvastam.

Akkor persze egész más a helyzet, és nem mond igazat. Mert ennyi pénzből egy 8 tagú család nem tud létezni. Már régen elvették volna tőle a gyerekeit, ha 137 ezer forint lenne az össz bevétele.

De mondom, ezt nem olvastam, és már nem is fogom.

Ez a hsz-em is mehet törlésre!

Igazat ne mondj, mert törölve lesz. Ez a mostani tapasztalatom.

81. libikóka (válaszként erre: 79. - Amaunet)
jan. 23. 15:05
Jó:)
80. libikóka (válaszként erre: 78. - Libikóka)
jan. 23. 15:04
Valamit nem láttam? Mert amire írtam még ott van.
79. Amaunet (válaszként erre: 77. - Amaunet)
jan. 23. 15:03
Ja! De nem.:)
78. libikóka (válaszként erre: 77. - Amaunet)
jan. 23. 15:03
Ohh az igazán nem izgatott volna:))Bár én nem vagyok ilyen direkt,,de egyetértek.
77. Amaunet (válaszként erre: 75. - Libikóka)
jan. 23. 15:02

Jól tetted, ha nem tetted!:)

Törölték a bejegyzésemet.

jan. 23. 14:53
Nem értem én ezt. Ha igaz a sztori nagyon sajnálatos.
75. libikóka (válaszként erre: 72. - Amaunet)
jan. 23. 14:47

Igen,,ezek annyira vitathatatlanok, hogy "elképzeltem" azt az élethelyzetet amikor még ez sem moccan.Így viszont feleslegesnek is tűnt.

Ezért nem mertem ,,vagy inkább nem is akartam.

74. Channa* (válaszként erre: 60. - Smaragdzöld 🐉)
jan. 23. 14:22
Azt írta, hogy nincs más! Csak a 137 ezer..,;
73. Channa* (válaszként erre: 58. - Épperrejártam)
jan. 23. 14:20
Nevel, etet, lakást bérel, rezsit fizet.,,
72. Amaunet (válaszként erre: 67. - Libikóka)
jan. 23. 14:19

Azt írja, hogy kettő gyereket tervezett, ami után elmaradt a vérzése. Ez még rövid távon is valami kivizsgálást igényelne, nemhogy 15 éven át.

Az orvosával, a szülész orvossal miért nem lehetett azt megbeszélni, hogy ő nem szeretne többet szülni és segítsenek? A 60-as évek óta léteznek fogamzásgátlók. Ma már olyan kifinomultan összetettek, hogy nincs olyan kockázatuk, mint a kezdetekben.

Vagy egy spirálra nem tudott áldozni?

Ez a hanyag, felelőtlenség érthetetlen számomra.

És a gyermekei sem fognak ebből a szegénységből szabadulni, hacsaknem kitörően tehetségesek.

Ő pedig majd, ha eljön az idő mehet majd minimál nyugdíjba.

Tudom, minden társadalomban van szegénység, de mi nem haladunk sehova ennek csökkentésében, ha újratelmeljük.

Bocsánat, ha a felelőtlenséggel és butasággal nem tudok szimpátiát mutatni sem.

71. libikóka (válaszként erre: 70. - Piroska52)
jan. 23. 13:48
Igen így értettem:)
70. Piroska52 (válaszként erre: 69. - Libikóka)
jan. 23. 13:47

Hát mivel nekem öt van, tudom.

De azért ahol azért jönnek sorban, mert nem ismeri a saját testét, ott nagyobb a baj.

69. libikóka (válaszként erre: 68. - Piroska52)
jan. 23. 13:44
Persze nem ő az egyetlen,,csak.Jaj,,tudom én hogy szeretet meg minden és igaz Nincs annál fontosabb.De mégis az nem tömi be éhes szájakat és nem ad rájuk ruhát.
68. Piroska52 (válaszként erre: 67. - Libikóka)
jan. 23. 13:38
Én sem, pedig itt motoszkált az agyamban, jó nem mindenki szedhet bogyót, de hát azért más is van.
67. libikóka (válaszként erre: 65. - Amaunet)
jan. 23. 13:13
Le sem mertem írni.
66. 55Judit (válaszként erre: 64. - Asztanaviszta)
jan. 23. 13:12

Köszönöm.

Kávézáson, teázáson pedig spórolok. Megmondom hogyan.

Nagyon szeretem a szegfűszeget, baktérium ölő hatása is van. 1 l vízbe ízlés szerinti - én 15 szemet teszek, felforralom, letakarva állni hagyom 1 órát és kész. Többnyire nem ízesítem.

Van a kertben citrom menta. Ez nem citromfű. Tavasztól őszig főzöm a menta teát is, ha sok van szárítok télire a kis hajtásaiból.

Most a csarnokban 300-ért gyönyörű és finom almát lehet kapni. Nem tudom hol mennyi, ez itt olcsónak számít. Vettem legalább 2 havi adagot.

A kávét is mindig akkor veszem meg mikor akciós. A Pennyben szerdáig volt akciós amit én iszok, ki is használtam.

Húst ritkán veszek, annál is az akciókat használom ki.

65. Amaunet (válaszként erre: 55. - Krumpli123@)
jan. 23. 12:56
Bocsáss meg, de a fogamzásgátlásra nem is gondoltál?
64. asztanaviszta (válaszként erre: 47. - 55Judit)
jan. 23. 12:41

Te is ügyes vagy.

Ez kb. napi 1300 forint. Ebből reggeli-ebéd-vacsora plusz az alapdolgok, fűszerek, tea, kávé stb. megvásárlása kész művészet.

63. tumbo2 (válaszként erre: 56. - Funnygirl)
jan. 23. 11:22
én viszont nemigen hiszek benne.39 éves volt,azt hitte ez a változó kor.aztán megszülte az öcsémet,hát kár volt.az én nyakamra,szemernyit nem törődött vele.szerencsétlen aztán öngyilkos lett.a lányom nagyon szeretett volna ,de 40 éves korától sajnos már nem lett,
jan. 23. 11:09

137000 forintból házat bérelsz, számlákat fizetsz, meg még 7 gyerek.

Hogy,?

Már bocs, de ez nekem nem jön ki.

Sajnálom ha így van, de akkor meg lépni kell valamerre.

61. Épperrejártam (válaszként erre: 60. - Smaragdzöld 🐉)
jan. 23. 10:56
Igen. Fontos az empátia, a szociális érzékenység úgy általában ... mégis valahogy nem kerek számomra ez a konkrét ügy. A matek sem stimmel, és a regisztrált nickname is választékosabb, mint a bejegyzések stílusa.
60. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 58. - Épperrejártam)
jan. 23. 10:08

Simán el tudom képzeli, hogy valós a történet.

Azt sem tudom, hogy a 137 ezer Ft-os jövedelmén kívül a családi pótlékkal együtt mennyi kerül a családi kasszába.

De még ha a gyerekek gyermekvédelmi támogatást kapnak (ingyenes óvodai és iskolai étkezés, meg talán évi egyszeri pénzbeli támogatás, ha jól tudom, de ebben nem vagyok biztos), akkor is borzasztó nehéz lehet. Bár a napi 3 ingyenes gyermekétkezéssel talán megúszható, hogy ne éhezzenek.

Sajnos rengeteg olyan ember van, aki tényleg felelőtlen, és abban reménykedik, hogy majd valaki megoldja helyette...

Hogy jelen esetben miről van szó, nem tudhatjuk. Lehet a történet igaz éppúgy, mint nem.

Ja, mondjuk bizalmat szavazok Krumplinak. Attól cseppet sem lesz előbbre.

59. libikóka (válaszként erre: 56. - Funnygirl)
jan. 23. 09:51

Na de hatszor?

Bár most már mindegy,,sajnálom.

58. Épperrejártam (válaszként erre: 49. - Krumpli123@)
jan. 23. 09:48
Ha nem "troll" vagy és valódi a bejegyzésed, akkor még egyszer bocsánat! Nem akartalak megbántani. De akkor is sántít a dolog: Az addig rendben van, hogy valakinek 137e.Ft a havi jövedelme. De azt nem tudom elhinni, hogy pusztán csak ebből az összegből (egyéb segítség nélkül) 7 gyereket lehet nevelni. Matematikai képtelenség.
57. Moncsicsi102 (válaszként erre: 55. - Krumpli123@)
jan. 23. 09:48
Orvos mit mondott hogy 15 évig nem volt vérzésed? Biztos nem azt, hogy ez igy jól van..
56. funnygirl (válaszként erre: 55. - Krumpli123@)
jan. 23. 09:45
Megértelek. Nekem anyukám járt így. Több évig nem volt menzesze, azt mondták eljött az idő. Majd egyszercsak terhes lett. A természet néha tréfát űz az emberrel.De mindennek oka van. És gratulálok amiért kitartóan neveled tisztessegben a gyerekeid. Más már a wcbe dobta volna vagy otthagyja valahol.
55. krumpli123@ (válaszként erre: 31. - Alnisa)
jan. 23. 09:16
el mondom neked mert ugy se hisztek az embernek mikor meg ismertem a parom meg lett az elso gyermek mikor az meg szuletet nekem nem volt 15 evig verzesem es a tobbi gyermeket igy kaptam meg es man nem tudtam oket el vetetni mert man csak akkor tudtam hogy terhes vagyok mikor meg mozdultak a hasamba majd de higyetek el hogy ha nekem lett volna verzes nekem eleg lett volna 2 gyermek nem 7 de ha man meg vannak nem banom mert az eletem reszei lettek es amiert valakinek tobb gyermeke van azert meg az embert nem kell le jarni mert nem tugyak hogy mi az oka es nem a kis csaladi potlekert mert az semmi 7 gyermekre
54. krumpli123@ (válaszként erre: 28. - Timycat)
jan. 23. 09:12
szia hidd el nagyon nehezen mivel berlem a hazat is nem a sajatom
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook