Nagyon sokat bukik a babám. Tudtok valami jó megoldást a csökkentésére? (tudásbázis kérdés)
Losec port kaptunk rá, savcsökkentő. De nem használt. Nálunk olyan komoly gondot jelentett, hogy a súlya elmarad és a növekedése is. Mindent kipróbáltunk, 6 hónapig vizsgálgatták, böködték és semmit nem értek el vele. Csak az én idegeim mentek tönkre. Még a babakocsiban se maradt meg, utazni se lehetett vele. Csak sírt és sírt...
Végül abbahagyta a hányást, de csak miután elmúlt 1 éves. Amit tudok tanácsolni, hogy sokszor keveset egyen a kicsi. Állítólag jó a fejrész megemelése is a kiságyban, csak Ő köztünk aludt.
Szia! Nem a hízással van a gond, hanem a bukással. Egy nap rengetegszer kell átöltöztetnem, és hidd el nem lusta vagyok mosni, csak most hogy már pl sárgarépát is eszik, elég kellemetlen hogy mondjuk viszem valahová,és 5 perc alatt narancssárga a ruhája. :)
Egyébként szoktam büfiztetni, úgyhogy nem hiszem hogy az a gond.
Egy hónap alatt majdnem 70 dekát hízott, mi ezzel a gond?
A kisbabák gyomra más formájú, mint a felnőtteké, nem jön ki magától a bennszorult levegő. Lehet, hogy nem mondok újat, ha ezeket már mind tudod, és csinálod, akkor sorry, ha nem akkor viszont már mától így csináld:
minden evés után kötelező, de ha nagyon mohón eszik, és sok levegőt nyel, akkor evés közben is szükséges lehet az alapos büfiztetés. A karodra veszed, és függőleges helyzetben a mellkasodnak támasztva tartod, a fejecskéje nagyjából a válladnak fekszik ilyenkor. Praktikus egy pelust tenni a válladra, hogy ha visszajön egy kis étel, ne a ruhádat kelljen mosni. Lehet a kis hátát simogatni körbe-körbe, icipicit, nagyon gyengéden két ujjal megpaskolni, közben barátságosan duruzsolni neki, ez segíti a büfit, és meg is nyugtatja a babát. Addig kell így tartani, lehet közben vele sétálgatni is, ameddig legalább 2-3 nagy, göndör büfi ki nem jön. Csak ez után szabad lefektetni.
Alaposan meg kell tehát büfiztetni, és ha felügyelet alatt van, akkor sokat feküdjön hason, még a háta és a nyaka is erősödni fog, ha a fejecskéjét emelgeti, erős törzsizmokkal még a felülés, a felállás és a járás is könnyebb lesz.
Ha a súlya szépen gyarapodik,akkor nincs ok az aggodalomra.
Az én kisfiam minden praktika ellenére bukott rengeteget,,szinte a napi életminőségünket teljesen tönkretette, de szépen nőtt a súly.
Még a pépeset is képes volt.
Majd 8 hónaposan hipp hopp eltűnt egyik napról a másikra.
Kitartás!Ha nővekszik és jókedvű akkor nincs gond.
Ha nem akkor irány a doki.
Először beszélj a gyerekorvossal!
Ha sugárba bukik, vagy olyan erősen, hogy beterít mindent az baj, de ha evés után, az emelgetéstől, kapálódzástól bukik, az nem feltétlen jelent bajt. Csökkenni fog a bukás,ha már szilárdabb ételt is fog enni.
Igazából kb 2 hónapja fokozódott valamennyit ez a bukás dolog, mióta sokat kapálózik. :) Gondolom ez lehet a baj.
Erre az AR-es dologra én is gondoltam, csak sok helyen olvastam, hogy szorulást okozott a piciknek. Azt meg nem szeretném.
A védőnőnek már említettem, de nem igazán foglalkozott a dologgal, de majd a sarkamra állok. :D
Szia!
Nutriton sűrítővel!Sokat büfiztesd és fektesd lejtőztetve(hordozó nem jó!!)kiságy feji végét emeld meg.
az enyémnek hónapokig visszajött sugárban, szint vissza fejlődött, nem zárt rendesen a gyomra.
kaptunk rá más tápszert, de attól is visszajött, egészen addig , amig darabosat nem evett:-(((
További ajánlott fórumok:
- Nagyon belassult a gépem, nem találok megoldást! Kérlek segítsetek!
- Tudtok alternatív/otthon kivitelezhető megoldást betét helyett?
- Mit tudtok a bánatevésről? Lehet rá megoldást találni?
- A kutyánknak csipásodik a szeme, a kamilla tea nem használ sokat.Tudtok esetleg valami más megoldást, hogy elmúljon?
- A 6 éves gyermekem 17 kiló és nagyon rossz evő, tud valaki valami megoldást, hogy megjöjjön az étvágya?
- Reggelente alig tudok elindulni, annyira nehezek a lábaim, tudtok erre valami megoldást?