Nagyméretű téglából hány darabot vegyünk? (tudásbázis)
Fogalmam sincs:D
Az ytong jó nagy tud lenni, de gondolom ő rendes tégláról beszél, amiről meg annyit tudok, hogy van a keskeny, ami tömör, van egy majdnem kocka alakú, amiben vannak lyukak, illetve láttam már téglavörös apró téglákat is.:DDDD
Ilyen alapon a lyukacsosra gondolok, ami valóban elég törékeny lehet autó beállóra...
És nagy méretű téglából?
Esetleg azt megtennéd, hogy kifutsz és leméred a téglát? Mert ez esetben sokkal pontosabb darabszámot tudnánk írni.
79? Ez a születési dátumod véged? Fura, hogy nem sikerült megtanulni ennek a feladatnak a kiszámolását...
Ez tényleg kis iskolás tudást igényel...
Attól is függ, hogyan rakjátok.
Vagy ha úgy akarjátok, ahogy a ki9ülős részt, ott mérjetek le 1x1 métert, számoljátok meg benne a téglákat.
Kedves Mindenki,
köszönöm szépen a válaszokat. Nem térkőre gondoltam. Bontott téglára. 15 éve már csináltunk egy kiülős részt a kertbe, sóderágyra tettük, homokot szórtunk rá. Kör alakú, azóta is gyönyörű. A 2. kocsi alá akarunk egy hasonlót, hogy ne a fűn álljon.
Nah, megkönnyebbültem végre.
Egészségedre a teát!
Amúgy vannak gagyi megoldások is, a szembeszomszédunk pl. hordott valahonnan olyan 5-10 centis köveket, azt leszórta, aztán tessék kész a kocsibeálló.😳
A telek szomszédunk a nyaralóban meg falazó téglával rakta ki a szaletlije alját, de szanaszét fagyott meg törött neki.
A ház falában lévő téglák azért nem repednek meg télen, mert nem tud közéjük folyni a csapadék, ami megfagyva térfoglaló és repesztő tulajdonságú.
Na ennyit burkoló vagymi ismereteimről 😂
Miután eljutott a tudatomig a térkő, ideje lenne tényleg meginnom egy zőőőd teát.
A nagyméretű falazótégla sem alkalmas szerintem kocsibeállónak.
A kisméretű tömör tégla lerakva jól néz ki, de inkább kerti gyalogutaknak szokás használni.
Ha nem akar csúszós és törékeny, alkalmasint elfagyó járólapokkal kirakatni kocsibeállót, akkor 99%-ra szavazok 🤣
Persze, lehet, hogy van, aki meg pont olyat szeretne.
Remélem, majd elmondja:)
Guruljka drága, próbálj meg valahogy légyszi a lapoktól elszakadni a fél centis fugájukkal együtt, mert a kocsibeállókat térkővel rakják ki, majd kvarchomokot söpörnek erőteljes mozdulatokkal közéjük, az lesz a fuga. Időnként ezt meg kell ismételni, de ez teljesen reszletkérdés.
Mi az "őszi lomb" színváltozatot választottuk.
A kitöltő anyag indifferens.
De ha 16 darab lapot raksz le egymás mellé képzeletben fuga nélkül, mert csak elméleti matekozol, akkor ez a felület fél centis fugákkal 7,5 cm-vel hosszabb lesz, és azonnal változik az egész lapok darabszáma.
Értem, hogyne.
A térkő fugája kvarchomok, ami nem növeli. Te is érted?
Tökmindegy, a kérdezőnek lapos kell, időjárásálló és ami az autó ki.-járását bírja.
Arra sem árt gondolni, hogy az autóba be is kell szállni, pakolni, tehát ha már fagyálló is az a járólap, csúszós se legyen.
Nem vitatkozni akarok, de van ilyen is , meg olyan is. Válaszfalnak pl. minek a fagyálló?
Kimondottan olyan tégla a fagyálló, amit burkolatnak használnak.
Szerintem is arra gondolt, és annak egészen tégla formája van, darabra is árulják obi-ban, praktikerben.
Nekem most nincs időm kiszámolni.
Vannak külön burkolótéglák is, a kőművesség is fejlődik:
Autóbehajtóra szakember tanácsa kellene, én is ezért mondom, hogy építőanyag-kereskedésben érdeklődjön.
Én ilyenkor felhívom az egyiket, elmagyaráztatom magamnak, hogy mit is keresek pontosan. Aztán kezek a neten célirányosan keresni szín, méret és fuvarlehetőség alapján.
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet szép és csinos nagyméretű ruhákat kapni?
- Hol találok Budapesten nagyméretű kismama farmert?
- Hol tudok Budapesten nagyméretű férfi ruházatot (pulóver, kabát) venni?
- Mire rajzoljátok a nagyméretű üvegfestő mintát?
- C&A-ban a nagyméretű ruhadarabok mennyire fiatalosak?
- Hol lehet Budapesten csinos, nagyméretű ruhát vásárolni?