Nagymama akarok lenni valakinél! (beszélgetés)
Az én egyik nénikém nagyon szereti a gyerekeket, és ha a családban nincs kis gyerek, akkor ő is szokott ismerős gyerekeknél "nagymamáskodni".
Az unokái már nagyok, az idejébe belefér. Nagyon szeretik a szomszédok, mert minden ellenszolgáltatás nélkül vigyáz a gyerekekre, és a gyerekek is nagyon szeretik.
Fiatal vagy, leszögezted, hogy nem kell eltartani, még jó, hogy 62 évesen nem szorulsz rá az eltartásra.Még nem lehetnek nagyok az unokáid, biztos, hogy ez jó megoldás, hogy egy számodra idegen családban találd meg a "nagymama érzést"?
Sokaknak jól jönne a segítség, ha csak néha egy-egy órára is, de a fórumcím nálam is erőszakosnak tűnik.
Lehet, de ha csak itt a hoxát nézzük, hány olyan van, aki már akkor utálja az anyósát, amikor még pasija sincs?
A pasi jó, akit az a gusztustalan anya nevelt, de az anyós nem, mert mindenbe beleszól és hasonló elképzelések. Aztán nyafognak, hogy nincs kire bízniuk a gyerekeiket, nekik nincs segítség, stb.
Számtalan oka lehet,nem kell rögtön a torkának ugrani...
Lehet a menye tett róla,hogy ne legyen az unokákkal kapcsolata,elég gyakori az ilyen mostanában...lehet nem ő tagadott,hanem őt tagadták meg...
Szerintem nem erőszakos az akarok:)
A lényeg: vannak itt sokan a hoxán, akiknek jól jönne egy nagyi, de előre tudom, hogy nem lesz itt sikered.
Hogy, hogy nincs rád szükség? Ha van a közeledbe egy olyan család ahol hiányzik egy nagymama és a szülőkkel jól ki jössz akkor akár lehetséges is.
Szerintem biztos van olyan család ahol örülnek, ha van segítség a gyerekek körül.
Inkább a "szeretnék" szót használnám.
Ez így olyan erôszakosan hangzik.
Vannak unokáim, de ott nincs rám szükség. 62 éves, frissnyugdíjas nő vagyok, nem kell eltartani engem, csak egy családba szeretnék tartozni és segíteni a gyerekek közelében. Lehetséges lenne ez?
Üdv. G.
További ajánlott fórumok:
- Újra 70 akarok lenni
- Anyának lenni - majdnem nagymama korban
- 60 év körüli nagymama kijelenti, hogy nem akar az unokákra vigyázni. Hát ennyire rossz dolog nagymamának lenni?
- Igazi belevaló, farmeros, tetkós nagymama szeretnék majd lenni.
- Szeretnél már nagymama lenni?
- Nagymamák! Melyik korszak szebb, könnyebb? A nagymamaság vagy az unoka születése elötti anyaság? Jobb-e nagymamának lenni?