Nagymamák! Melyik korszak szebb, könnyebb? A nagymamaság vagy az unoka születése elötti anyaság? Jobb-e nagymamának lenni? (tudásbázis)
Én még csak 5 hónapja vagyok Nagyi:)
De mondhatom ez az 5 hónap életem legszebb időszaka
Soha nem gondoltam volna, hogy ekkora boldogság a nagyiság. Decemberben a másik lányoméknál születik a következő unokám, már alig várom.
Nekem az a szívfájdalmam, hogy én még aktív dolgozó vagyok, így sajnos nem tudok annyit segíteni amennyit szeretnék. Hétvégén jönnek hozzánk ebédelni, hétköznap ha szabadnapos vagyok akkor én megyek és segítek amit kell:)
A kérdésre válaszolva sztem mindkettő időszak csodálatos, most amikor a pici unokámat tartom a karomban ugyanazt érzem mikor a kislányaim voltak picik.
Talán jobb nagyinak lenni,több a tapasztalat és
"bölcsebbek" vagyunk.Négy unokám van és sokkal
lazább vagyok mint a lányaimmal, s bizony lesem
minden gondolatukat is,nagyon sokat játszunk amit nagyon élvezzünk mindnyájan. Erre mondjuk azt,
mindenkornak megvan a szépsége.A nagymamaság igazi szivöröm.
Imádom az unokámat.
20 km-re laknak.Amikor nyáron itt van annyi sokat játszok vele.Nem zavar,hogy meleg van.Sokkal nagyobb a türelmem vele szemben mint annakidején a gyerekekkel.
Akkor még dolgoznom kellett,a háztartás az együtt tanulás...
Hisz tudjátok?-:))
A kettőt nehéz összehasonlítani. Mindkettő nagyon jó érzés, de másképpen.
3. Rozáliával teljesen egyetértek.
Szerintem nagymamának lenni hatalmas felelősség... sokkal jobban vigyázok az unokáimra, mint annak idején a gyerekeimre. Jó értelemben természetesen. Megbíznak bennem, rám bízzák őket, ugyanolyan "állapotban" kell visszaadni őket, mint amilyenben kaptam.
Ez az én véleményem.
Olyan szempontból persze milliószor könnyebb, hogy csak időnként kapjuk meg őket és nincs a mindennapi elfoglaltság.
További ajánlott fórumok:
- Aktív korú nagymamaként nem érzem magam jól mint ingyen...
- Daniella születése
- Kisgyerekes anyukák, nagymamák: Szerintetek normális dolog?
- Tudod mi történt születésed napján a nagyvilágban?
- Hogy mondjam el a nagymamának, hogy a harmadikat várom, mikor az első kettőnek se örült? Hogy lehet úgy elmondani, hogy végre örüljön?
- Emma születése - klasszikus szüléstörténet "happy end" nélkül