Nagy súllyal született csecsemők - Egészség, fejlődés, jövő? (beszélgetés)
Szia,behozzák.
Én végig szedtem az Elvitet,a kislányom 50cm és 2950gramm volt.
A szomszéd kisfiú fél évvel idősebb mint a lányom,ő 54cm és 4500gramm súllyal született.
A kislányom már 1,5 évesen akkora volt,mint a kisfiú ,most 4 évesen 1 fejjel és 1kilóval több.
Szia! Nagyon köszönöm a választ...
Ugyan valóban nem hinném, hogy olyan kirívóan extrém lenne egy 4,5kg-os születési súly, mégis érdekel, hogy mi lehet a hátterében. Én ugyan végig szedtem terhesvitamint, de a végén már csak hetente 1 szemet... nagyon odafigyeltem, hogy miket eszem... sőt, Hunor végig teljesen normál méretekkel rendelkező gyerkőc volt és csak az utolsó 1-2 hónapban mondták, hogy valszeg nagy baba lesz.
Az első kisfiam sem kicsi, ő 3750 gr és 58 cm volt... most 5 éves 110 cm és 20 kg... magas, de nagyon nyúlánk... és érdekes, nála egyáltalán nem figyeltem a táplálkozásra. Azt ettem, amit megkívántam...persze normális keretek között :)
Ki érti ezt? :)
Sziasztok!
Nitka az én lányom 4500g-mal és 57 cm-rel született. Nagyon aggódtam én is, de semmilyen betegsége nincs. Sőt még beteg sem volt még soha(kopp-kopp). Most 8 hónapos, 8800 gramm, még mindig nem duplázta meg a születési súlyát, 74 cm, szóval nem lesz egy alacsony :)
Nem tudták megmondani a dokik miért született nagy súllyal, a terhesvitamint csak félideig szedtem, akkor is csak 2-3 naponta, pont azért, nehogy nagy legyen :)
Szóval szerintem ne aggódj! ;)
Nagyon köszönöm mindenkinek!
Remélem nekem is egészséges,életerős gyerkőcöm van/lesz :)
:) Köszönöm Neked is a hozzászólást!
És 1 éves korára tényleg utoléri a többi kortársa?
Szerintem nem kell aggódnod. Én 56 cm-el és 4800g-al születtem lány léttemre, magas szülők gyermeke vagyok és mindig is én voltam az első a tornasorban. Nem voltam kövér gyerek. Az fiú testvérem is nagy volt, ő majdnem 5 kg-al született.
Amikor kihoztak a kórházból, azt hitték hogy már 3 hónapos vagyok.
Cukros sem volt anyukám velünk és mi sem lettünk azok.
Ne idegeskedj!! :))
nekem Dani apja 194 cm volt szóval...
most pont 8 éves kb 145cm és 35kg,a súlya megvan de tiszta csont.szerintem nincs okod az aggodalmra...
Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a tapasztalatokat.
Hát,nálunk a párom 185cm,én 173 ...szal' mindketten magasak vagyunk.
Nálam kétszer is néztek terheléses vércukrot, de minkétszer a normál tartomány alsó felében volt, és terhesség alatt is nagyon vigyáztam, hogy miket eszem.
Elevitet végig szedtem... talán ez az ok.
A kisfimnál is néztek születés után vércukrot kétszer is...mindkétszer teljesen normális értékeket mutatott...
Igazából a net pánikoltatott be...ott olvastam össze mindent...
Szia!
Az én babám 4010g 60 cm-el született,unokaöcsém 5 kiló felett és 65(vagy 67?)cm-el.
A fiam most 16 hónapos,teljesen átlagos baba.85cm és 10kg.1 évesen volt olyan 8,5-9 kg körül.
Beteg 1x volt életében eddig.
Nekem nem mondtak semmit az orvosok,senkin sem láttam,hogy ez olyan nagy szám lenne.(megszülni az volt :D).
Unokaöcsém már 9 éves,magas,elég vékony kiskölyök,és makk egészséges.Nem is emlékszem,hogy iylen torokgyulladásos dolgokon kívül más baja lett volna.
Szia!
Az én kisfiam is 58 cm és 4170 gr-al született. Nekem az nagy súly okáról nem mondtak semmit. Elég gyorsan gyarapodott és 1 éves korára fél kg híján meg 3szorozta a súlyát. Egyébként a laktóz érzékenységét leszámítva teljesen egészséges.
Ez a születési súly sok mindentől függ, ne pánikolj be emiatt. A későbbi elhízás ugyan úgy előfordul a "normál" születési súlyú babáknál,mint a nagy súlyúaknál. Ez attól függ milyen géneket örökölt.
Mindkét terhességem alatt Elevitet szedtem, a lányom 3150g és 52 cm volt, a kisfiam 4150g és 57 cm.
Lányom 8éves 147 cm magas és 35 kg.
Fiacskám most 4 éves és vézna, alig 15 kg, viszont magas a korához képest.
Elfelejtettem:az apja és én is 2,80 kg-al születtünk,most is vékonyak vagyunk.
Az elsőnél még ráfogták a Maternára,amit terhesség alatt szedtem.Utána ezt szedtem a többivel is és nem lettek extrém súlyúak,úgyhogy szerintem nem is attól volt.
sztem ne pánikolj:)
Nekem 4kg volt a kisfiam igaz azóta már 8 éves,és biztn mondhatom nincs elhízva sőt..viszont magas és vékony...4 hónaposan 8kg volt ez tuti,szépen fejlődött.Van a családban esetleg magas ember?
Vagy a sok vitamin amit szedetnek a kismamákkal.Nekem a dokim azt mondta 5 hónaposan hagyjam abba az elevitet ő csak azoknak ajálnja akknél valamiylen veszély áll fenn vagy gyenge törkény a szervezetük.
Szia! Az én fiam 4200 gr-mal és 58 cm-rel született, napra pontosan. Teljesen egészségesen jött a világra, bár nekem nem kis erőfeszítésbe került :)
Az oka a vitamin lehet, amit szedtem, és talán Te is. Legalábbis mindenhol ezt hallom.
Egy éves koráig papírforma szerint fejlődött, vagyis megduplázta, megtriplázta a súlyát, ahogy kell. Egy évesen majdnem 12 kg volt. Most 2,5 múlt, és csak 13 kg. Most lassult vissza a kis társaihoz (sőt, félek, nagyon lelassult a fejlődése).
Szerintem ne pánikolj, semmi negatív következménnyel nem járt nálunk sem a nagy súly és hossz. A cukorbetegségnek a terhesség alatt ki kellett volna derülnie, és egyéb "tüneteket" produkáltál volna.
Első gyerekem 4000 gr és 60 cm volt.Fél éves korában 9 kg,1 éves korában 12 kg.
Vizsgáltak mindkettőnket cukorra-semmi.
3 évig szopott,addig masszív kiskölyök volt.Amint elválasztottam,pár hónapon belül asztmás lett,amit 12 éves korára "kinőtt".
Nem volt beteges,őszi-téli időszakban kínlódtunk egy-egy befulladással.Nekem annyit mondtak,hogy a nagy súllyal született babák sokszor esendőbbek,mint a többiek.
Most 16 éves lesz,176 cm és 50 kg,tök vékony,pedig rengeteget eszik,DE EGÉSZSÉGES!
Sziasztok!
Olyan anyukákkal szeretnék beszélgetni, tapasztalatot cserélni, akiknek hozzám hasonlóan nagy súllyal született a gyermekük. (58 cm, 4500 gr).
Elsősorban tapasztalatok érdekelnek...
* Mi lehet a nagy súly oka?
* Kinek mit mondtak az orvosok a születési súly okáról?
* Milyen ütemben gyarapodott a baba súlya?
* Mennyire egészséges a baba?
* 1 éves korára valóban behozták őt súlyban a "normál" súllyal született kortársai?
Várom a tapasztalatokat, nyugtató szavakat... :), mert teljesen bepánikoltam, hogy a mi születési súlyunk nem "normális"... olvastam mindenféle cukorbetegségről, későbbi elhízásról... :(
Gyertek, beszélgessünk! :)
További ajánlott fórumok:
- 3 vetélés után van akinek született egészséges babája?
- Veleszületett anyajegy, csecsemőkori anyajegy, újszülöttön anyajegy, anyajeggyel született
- 25 hós kislányomat hasonlítanám össze fejlődésben. Sára 38 hétre született 2870kg 47 cm -vel. Ki mit eszik, alszik?
- Van itt olyan anyuka akit röntgeneztek (amikor még nem tudta hogy terhes) és egészséges babája született?
- A 23. héten született - és egészséges!
- Segítség! Fejlődési rendellenességgel született a gyermekem!