Van itt olyan anyuka akit röntgeneztek (amikor még nem tudta hogy terhes) és egészséges babája született? (tudásbázis)
Sziasztok!
Már régebbi fórum, de lenne még valakinek tapasztalata ebben a témában, amit szívesen megosztana?
Nekem is készítettek egy mellkas röntgent, amikor 4 hetes volt a babám. ( nem tudtam még a terhességről)
Ólomkötény volt rajtam. Most vagyok 8 hetes, megyek genetikai tanácsadásra.
Sziasztok!
Bocs, hogy ide írom, de ezzel egy picit kapcsolatos. Pontosan 20 napja volt az utolsó menzeszem első napja, (azóta szexuális életet nem éltem, tehát terhes nem lehetettem)előtte átlagosan 28 napos ciklusaim voltak, és rendszeresen. Az elmúlt egy hétben rengeteget stresszeltem, a kislányom is betegeskedik, én is nagyon meg vagyok fázva, tegnap elküldtek mellkas röntgenre, és ma reggelre menstruálok, legalábbis úgy néz ki. Okozhatja ezt a röntgen, vagy inkább a stressz, járt már valaki így?
További szép napot!
38 évvel ezelőtt szültem a fiamat, s kimondottan a terhességgel kapcsolatban röntgeneztek meg!
/még nem volt UH/.
Egészséges a fiam.
Szia!
Én sem tudtam, hogy terhes vagyok, és kb. a második héten átestem egy mellkasröntgenen (tüdőszűrő), egy csontritkulásvizsgálaton, és két fogászati röntgenen. A cégem egészségmegőrzési-programjában kellett részt venni. Hát mit ne mondjak, amikor pár nap múlva láttam a teszten a két csíkot, majdnem elájultam. Azonnal rohantunk a terhesgondozóba...
Elküldtek genetikai vizsgálatra, Debrecenbe, oda jártunk hónapokig. Ez vérvételt, ultrahangot jelentett. Itt nem egy konkrét eredményt kaptunk, hanem arányszámot, ami azt mutatja, hogy mekkora az esély bizonyos rendellenességekre. Egyébként minden orvos azzal vígasztalt, hogy ilyen fiatal terhességnél a ,,mindent vagy semmit elv,, érvényesül. Ez azt jelenti, hogy ha probléma lenne, akkor elvetéltem volna. Igazuk lett, problémamentes terhességem volt, tündéri kisfiam született (lásd fotók). És főleg, egészséges. Szerintem ne aggódj, ezek a törpék erősebbek, mint azt mi gondolnánk.
Pont ezt írtam :)
A lányom veled egyidős a fiam 84.-es :))
éS A HASAMAT RÖNTGENEZTÉK , MIVEL EPEKÖVET KERESTEK!
Akkor nincs okod szerintem aggódni. Nem rég voltam én is mammográfián, és ott kérdeztem meg azn asszisztensnőt, ő mondta, hogy ezek a gépek lényegesen kevesbé károsak. De tényleg tesztelj előbb, aztán meg kérdezz orvost:)
és ne aggódj:)
Én is mellkas rtg-n voltam ólom kötény nélkül.
Hála Istennek semmi baj nincs :) Bár én elmentem egy genetikai szakértőhöz,aki megnyugtatott,hogy nem lesz semmi probléma. Azért végig aggódtam így is a 9 hónapot.
Ja és a csoki utáni nem sikerült , mégegyszer kellett .
Letakarva sem voltam .
Az attól is függ,hogy le volt-e takarva vagy nem. Illetve,hogy midet röntgenezték.
Ha pl. a lábujjadat,akkor nem hiszem,hogy baj lenne.
A második babámmal tapintható epekövet állapítottam meg .Epefeltöltésen többstör röntgeneztek - csikievés előtt , után - kiderült , hogy nincs epekövem , két hónapos voltam :)9
Nézd meg a képeket az adatlapomon , gyönyörű egészséges nagyfiam van :))
Amikor megszületett meg akartam mutatni , mekkora epekövem volt és még sírt is :)))
További ajánlott fórumok:
- 2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk
- 2001-2003-ban született gyerekek anyukáinak pletyó fóruma
- Szombathelyen, 2008 juniusában született babák Anyukái gyertek
- 2010 áprilisban született babák és anyukáik
- 3 vetélés után van akinek született egészséges babája?
- A 23. héten született - és egészséges!