Nagy baja lesz a 13 hónapos kislányomnak, ha megevett egy fél ajakápolót? (tudásbázis)
Nagyon köszönöm mindenkinek aki volt olyan kedves hogy válaszolt és utána is nézett.
Azóta sincs semmi baja, nem lázas és nem is fo*ott.:)
Nem is azért tettem be,csak írta a fórumindító,hogy nem talált semmit róla.
Egyébként nagyon elgondolkodtam,mert anno,olyan cégnél dolgoztam,ahol a szőlőzsírt készítették,és bizony abban nem volt semmilyen adalékanyag,ízfokozó,stb.:)
Az én srácom a szenet ette!:)
Ezt találtam
Cserepes ajkak
2007.01.02. /
Az ajkak vékony bőrét a hideg, a szél könnyen kiszárítja. A piacon rengeteg termék kínálja magát, azonnali és jóízű enyhülést ígérve a száraz, feszülő ajkaknak. De biztos, hogy valóban ezek nyújtják a legjobb megoldást?
Az ajkak vékony bőrét a hideg, a szél könnyen kiszárítja. A piacon rengeteg termék kínálja magát, azonnali és jóízű enyhülést ígérve a száraz, feszülő ajkaknak. De biztos, hogy valóban ezek nyújtják a legjobb megoldást?
Az ajkak különösen akkor száradnak ki a hidegben, ha megfeledkezünk magunkról, és harapdáljuk, nyalogatjuk. A nedves bőr a hidegben még szárazabbá, sőt fájóan sebessé is válhat. A legjobb a megelőzés: hideg, szeles időben zsíros krémmel is tanácsos bekenni az ajkakat.
Nézzük meg, mit vásárolunk!
A kereskedelmi forgalomban kapható stiftek, pomádék (szőlőzsír, ajakír, ajakbalzsam) legnagyobb része sajnos többet ígér, mint amire képes. Magas ásványiolaj-tartalmuk miatt fokozatosan függővé, vagyis szárazabbá válik a bőr.
Az ÖkoTest német fogyasztóvédelmi magazin vizsgálatai szerint tartós használatuk egyéb veszélyekkel is járhat: a szájról lenyalva a szervezetbe juthatnak ezek az idegen anyagok, s amellett, hogy allergiásak is lehetünk rájuk, a májban, vesékben és nyirokcsomókban elraktározódhatnak, felhalmozódhatnak.
Azok a termékek, amelyek rosszul szerepeltek a magazin tesztjein, az állatkísérletek során rákkeltő anyagnak bizonyult anilin festékanyag, a policiklikus mosusz illatanyag, a PEG/PEG-(poliethylénglykol, polypropylénglykol) emulgáló anyagok, a halogénorganikus származékok, valamint a nem biztonságos UV filter jelenléte miatt kaptak alacsony pontszámot. Ezek az anyagok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen válnak allergiássá például a rúzsokra.
A házi kozmetika régi bevált (mód)szerei
Ajakápolásra kiváló a vaj, a növényi olajok és a higított méz! Például 1 dkg kakaóvajba keverjünk pár csepp mézet, és este masszírozzuk be vele az ajkakat.
Ugyancsak finomabbá válik a bőr, ha nem túl erős szálú fogkefével gyengéden megmasszírozzuk az ajkakat.Milyen készítményt válasszunk?
Nézzük meg az összetevőket! Ha a lista nem szerepel a stifteken, kérjünk felvilágosítást az eladótól. Mindenképp kerüljük azokat a termékeket, amelyek a fent részletezett összetevőket tartalmazzák.
Nem valószínű, hogy pórul járunk, ha olyat vásárolunk, amelyben a következő összetevők találhatóak: méhviasz (Cera alba), Shea vaj, jojoba olaj, kakaóvaj, F vitamin, karottaolaj, körömvirágolaj. Ezek mind zsírfélék és nyugtató hatóanyagok.
Nezd meg az osszetetelet,de sztem nem lez tole baja:)
Bar,en (is) belennek tojva...
További ajánlott fórumok:
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- A 2 éves kislányom még csak nagyon kevés szót használ. Normális ez? (A hallásával nincs semmi probléma.)
- Kislányom 20 hónapos és a nagylábujj melletti lábujja egyre jobban ráfekszik a nagylábujjára. Mit tehetek?
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- 11 hós kislányom nagyon sovány
- Kislányom 2. 5 éves. Este mézeskalácsot sütöttünk, és megevett valamennyit a nyers tésztából. Éjszaka fájt a pocija. Mit csináljak vele?