Műtét után le szabad szedni a kötést? (tudásbázis)
na ennek örülök. csak ne viháncoljon, amennyire lehet kímélje. :)
anyu is így járt. a hüvelykujját műtötték. helyi érzéstelenítéssel. 20 perces beavatkozás. 8-kor felvitték délbe hozták le full kiütve.. azért bennem is megindult a vezérhangya de tudtam hogy jól lesz :)
Engem jobban megviselt, mint őt :)
Fél 1-kor felvitték a műtőbe, és 4-kor hozták vissza. Ültem a széken, és már ott tartottam hogy szólok valakinek hogy nekem is kell egy ágy, olyan rosszul voltam.
Csak az járt a fejemben, hogy ez egy 20 perces műtét...akkor miért van fent ennyi ideje? Mert már biztos vissza kellett varrni a karját, meg 5-ször újraéleszteni...aztán mondta a nővér, hogy ilyenkor még előkészítés van, szuri, a végén ébredő meg ilyesmi...szóval nyugi van, nem 3 órája műtik :D
Aztán még ki sem ment a zsibbasztó hatása, de már jönni akart haza. Egy éjszakát bent kellett maradnia, de jobb is így.
Reggel már összecsomagolva várta az orvost :D
Szerencsére fájdalmai sincsenek, tök fitt, mint akivel semmi sem történt.
Köszi az érdeklődést :)
csak ha vissza is tudjátok kötni picikét szellőzhet, víz, vagy más ne érje!
amúgy hogy sikerült a műtét, jól viselte? :)
én elvinném az ügyeletre és cseréltetnék kötést rajta
tiszta kötés biztosan kell, kedd m,éág nagyon messze van, pláne ebben a melegben
Ferjemnek csutortok delutan mutottek a konyoket, kb. 10-15 cm-es vagas van rajta.
Annyit mondtak hogy viz ne erje, es hogy kedden menjen vissza.
Azt mondja hogy nagyon viszket a vagas, es olyan erzes mintha folyna ott valami...ver biztos nem mert tiszta a kotes, fajni sem faj neki.
Azt szeretne hogy szedjem le a kotest, hogy szelloztesse kicsit, szabad ezt ilyenkor?
További ajánlott fórumok:
- Ha hasi műtét (nem laparoszkópia) során távolítják el a méhet, meddig nem szabad felkelni?
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Műtét után milyen gyakran kell kötést cserélni a seben?
- Mandulaműtét után mit szabad enni?
- Menstruáció idején szabad laparoszkópiás műtétet és méhtükrözést végezni?
- Csípőprotézis műtét után milyen multivitamin készítményt érdemes szedni? Melyik a legjobb, legtermészetesebb?