Mustáros-tejfölös karaj recept
60 perc
A Mustáros-tejfölös karaj hozzávalói:
karaj (80-90 dkg)
1 nagy + 2 kis pohár tejföl,
3 ek mustár, +pirospaprika, fokhagyma
só bors + egyéb, amit gondolsz pl. sertéssült fűszerkeverék
olaj
reszelt sajt
1,5 csomag tészta (a kedvenc típusból) – én pennát szoktam kifőzni
(a tészta vizébe szoktam tenni egy leveskockát meg Vegetát is, na meg sót persze:)
A Mustáros-tejfölös karaj elkészítési módja:
Tegyünk fel a tésztához a vizet forrni. Utána verjük ki a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk meg mindkét felén a szeleteket és egy serpenyőben hirtelen süssük ki őket. Főzzük ki a tésztát. A tejfölt egy pici olajjal és 3 evőkanál mustárral (+pirospapr + fokh préselve) keverjük össze. Ezután olajjal/vajjal kikent tepsibe tegyük a hússzeleteket, fedjük be a fele mártással, majd terítsük be egy adag tésztával, szórjuk meg sajttal. Erre a maradék kisebb darabokra vágott húsokat szórjuk, majd a maradék mártás következik. A tetején oszlassuk el a maradék tésztát, majd szórjuk meg a maradék sajttal. A tepsit tegyük a sütőbe, közepes lángon süssük, amíg halványpiros lesz a teteje.
Pulykából is szoktam készíteni, úgy is finom. Minél több réteget teszünk egymásra, annál finomabb.
Ne spóroljunk a szósszal, különben száraz lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: szimonic, 2009. júl. 7. 19:04
A mustáros-tejfölös karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.