Tuti módszer a fészen láttam kis videót róla. Egy pohár vagy egy átlátszó műanyag csésze pl gyümölcs joghurtos (cserpes) bele pár gyümölcs. egy karika banán narancs.. ami tud erjedni és a muslincák szeretik. Jól le folpackozni és egy pici lukat fúrni rá épp amin befér egy legyecske. Ezt én egyszer este megcsináltam reggelre úgy ahogy a videón tele volt.. beférnek de ki már nem találnak....
Pont a napokban gondolkoztam rajta, hogy ugyanezzel kapcsolatban indítok itt egy fórumot. Régen jártam úgy, hogy egy krumpli elgurult valami mögé, nem vettem észre hónapokig... na akkor kiderült, hogy honnan jön a rengeteg muslinca, de most... 1-2 hete rengeteg. Remélem a hűvösebb idővel eltakarodnak... (de inkább ezek, mint a molylepkék)
Nem tudom mi történik mostanában nálunk, de elleptek minket a muslicák. Már végignéztem mindent a konyhában, kamrában sehol olyan gyümölcs, zöldség, amire rászállhatnának. De mégis itt vannak.
És rengeteg. Átpakoltam a kamra polcát, sehol fészkelni való hely. Az aszalon, pulton már semmit nem hagyunk kint, mégis röpködnek a dögök. Akár a csupasz asztalon tanyáznak, ha leülök, leteszem a tányért már nyüzsögnek is. És iszonyat sokan vannak.