Munkaszerződés módosítás visszamenőleg dátumozva.Szabad ezt? (tudásbázis)
Én ennyit tudok a végkielégítésről:
1. legalább három év esetén: egyhavi,
2. legalább öt év esetén: kéthavi,
3. legalább tíz év esetén: háromhavi,
4. legalább tizenöt év esetén: négyhavi,
5. legalább húsz év esetén: öthavi,
6. legalább huszonöt év esetén: hathavi
Sztem hívjátok fel egy munkaügyes ügyvédet, általában a tanácskérés nem kerül pénzbe(én legalábbis telefonon teljeskörű tájékoztatást kaptam ügyvédektől, h mi a teendő)! Így tudni fogjátok, h mi a jogi hátterre ennek.
A munkaszerződésben le kell legyen rögzítve, mi a kiindulási összeg! Annyit lehet még csalni a dolgon ha úgy alakul, hogy mennie kell, hogy kiveszi a fizetett szabiját (ami jár neki), majd betegszabira megy (orvosi igazolással), ezalatt nem rughatják ki, táppénzt is kap, és tud keresni magának új állást!
Rendes felmondás esetén a felmentési ideje 35 nap, ez azt jelenti hogy addig még van munkaviszonya. Ennek fele alól kötelesek felmenteni a munkavégzés alól (felmentheti az egész időtartamra is). A végkielégítés 1 hó.
Rendkívüli felmondással is elküldhetik, de ehhez valami munkára való alkalmatlansági indokot kell találniuk. (Ha nem volt vele gond, nem hiszem, hogy ezt kockáztatnák.)
Eredeti témához: Az egy dolog, hogy visszadátumozva nem lehet módosítani, az egy másik dolog, hogy a munkáltatók hatékonyan zsarolnak. Nekem is volt már ilyen esetem, nem akartam aláírni, lazán megfenyegettek, aláírtam.
Sziasztok!
A férjemnek a kezébe nyomtak egy szerződés módosítást április 4-én,miszerint március 1-től nem órabéres lenne a fizuja mint eddig,hanem teljesítményre menne.Ha nem teljesít 100%-ot,csak 70-et,annyival kevesebb a fizu.Nem írta alá,így kilátásba helyezték az elbocsátást is.Az a baj,hogy nem tájékoztatták őket rendesen,tehát azt sem tudjuk,mi a kiindulási összeg egyáltalán.Kezd elmérgesedni a helyzet odabent,a közvetlen fönökség minden nap mást mond,a nagyok nem elérhetők.Azt sem tudjuk,ha elküldik 4.5 év után,kap-e végkielégítést.
Ha valaki jártas a munkajogban,kérem segítsen!!!
Holnapra legkésőbb meg kell mondani a választ. :(((
Itt a két 15 hónapos gyerekünk,várjuk az építési engedélyt házbővítésre,el vagyunk adósodva a bővítés miatt,és erre lehet,hogy nem lesz munkája.Ha maradhat,akkor pedig rosszabul keres mint eddig,és így is éppen hogy tudjuk fizetni a dolgainkat.
Nagyon örülnék,ha valaki tudna tanácsot adni.Köszönöm
Hogy mi???
Szerintem nem.....
További ajánlott fórumok:
- Ha 8 évig nincs fizetve a Tb, kérhetik visszamenőleg?
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Ha szemeteltem és felírták a rendszámomat, de negyed óra múlva visszamentem és összeszedtem a szemetet akkor lehetek bajban?
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Munkaviszony megszűnése határozott munkaszerződésnél
- Milyen lesz visszamenni a home office-ból 1 év után? Már előre rosszul vagyok!