Munkám során egész nap a számítógépnél kell ülnöm és már nagyon ég, fáj a szemem. Van olyan szemüveg, ami kifejezetten erre való? (tudásbázis)
És hol lehet beszerezni ilyen szemüveget?
Nem vagyok szemüveges, szóval nem dioptriás kellene.
A pislogást pont most olvastam egy cikkben:)Meg fókuszálni, pihentetni félóránként stb.D
Hm!Ez valóban érdekes.
Csak az a gond, hogy én csak szakmai gyakorlaton vagyok (októberig, de addig simán szemüveges leszek, ha így folytatódik).
Szóval nem hogy szemüveget nme kapok, de még egy minimális fizetést sem.
De ezt a bejegyzést, megjegyzem magamnak a jövőben.Ki tudja hol fogok elhelyezkedni.Egyébként szerintem a mágánvállalatok nem foglalkoznak a munkáltatók szemeivel...Sajnos.
A munkáltató költelessége
A munkáltató köteles a munkavállaló látásának vizsgálatát biztosítani szükség szerint, de legalább kétévente látásvizsgálatra elküldeni, a munkavállaló köteles a vizsgálaton részt venni. A vizsgálatot a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtó orvos végzi el. Szemészeti szakvizsgálatra akkor van szükség, ha az orvos megállapítása szerint a munkavállalónak képernyő előtti éleslátást biztosító szemüvegre van szüksége.
A rendelet előírja a munkáltatónak, hogy a szükséges (a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító) szemüveget, mégpedig a minimálisan szükséges mértékben – kell biztosítania.
A minimálisan szükséges mérték adott – hiszen az orvos előírja a szemüveg pontos paramétereit; az ehhez szükséges szemüveg keretet (szintén a minimálisan szükséges mértékben) a munkáltatónak kell biztosítania. Nem háborodhat fel a munkavállaló, ha a munkáltató a legolcsóbb árfekvésű keretet hajlandó megtéríteni.
A munkáltatóknak tudniuk kell, hogy a képernyő előtti munkához szükséges, éleslátást biztosító szemüveg/kontaktlencse védőeszköznek számít, tehát nem kell utána megfizetni a személyi jövedelemadót, továbbá mint természetbeni juttatás nem képez munkáltató járulékalapot.
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek számítógéppel kapcsolatos gondban?
- Digitális játékok
- A számitógépen nincs internetkapcsolat, viszont a laptopon van.Létezik ilyen?
- Létezik olyan program, vagy hogyan lehet megnézni a számítógépben az aznapi msn beszélgetéseket?
- Szemüveg számítógépezéshez
- Szemüvegeseket kérdezem, kb. mennyibe kerülhet egy bifokális szemüveg, ami kíméli is a számítógépezők szemét?