Munkajog (beszélgetés)
Milyen utazási költség térítésről írsz?
Az csak akkor jár, ha a munkahely nem a lakóhely szerinti településen van.
Miután több postát is bezárnak, nem tartom valószínűnek, hogy egy másik helyen postavezetői állást ajánlanának fel.
Szia
Szintén egy postai alkalmazott...
Sajna, ha "alacsonyabb" beosztásba kerülsz levehetik a béred.
Nálam a szitu:
Kiosztó-leszamoló-rovatolói munkakörből (17év) megyek át november 14-től egyesített kézbesítőnek.
Nekem visszaveszik a bérem, ugyan nem sokkal, mert nem sokkal keresek többet (papíron), mint a kezbesítő kollégák.
(a főnököm azt mondta, hogy megpróbálja bérmegtartással elintézni az átminősítésemet)
Remélem neked találnak valami megoldást. 🍀
Azt írja, hogy a dolgozók érdek képviseletével egyeztetve, az ő bevonásukkal, közreműködésükkel együtt hajtják végre a leépítést. Elsősorban 3 északi megyében: Borsod, Hajdú... (elfeljtettem) megyékben tervezik a 300 fő elbocsátását. FI melyik megyében él, azt tudjuk?
Ha ugyanilyen (postafőnöki) munkakört ugyanennyi óraszámban, ugyanilyen fizetéssel, csak másik épületben, településen kínál fel, nem szükséges új munkaszerződést írni.
Akkor neked kell mérlegelni, hogy a másik munkahelyre való utazás költségét kéred-e pluszban, vagy megéri akkor is elfogadni, ha utazási költségtérítést nem kapsz.
A vállalat "Szervezeti változást" hajt végre. Ebben az esetben vagy elküldi a dolgozót végkielégítéssel, vagy felajánl neki másik munkakört. Ez esetben új munkaszerződést kell írásba foglalni, és abban ugyanúgy minden részletes infót (feladat, munkaidő, munkabér, stb. stb.) rögzíteni kell.
Ugyanaz a helyzet, mint a korábbi munkaszerződés megkötése előtt: vagy elfogadod a felajánlott feltételeket, vagy nem!
Nagyon apró betűk, nem tudtam az egészet elolvasni, de érdemes, célszerű.
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek olyan, aki munkaügyi jogász, vagy munkajogi kérdésekben esetleg segíteni tudna?
- Közigazgatásban jártas, munkajoggal kapcsolatban jogászt keresek
- Kapja valaki a munkabérét magyarországi munkavégzésért euróban? Mennyire törvényes ez? Nincs köztetek munkajogász?
- Kismama és munkajog
- Köztisztviselői munkajogban jártas embert keresek! Tud valaki segíteni?
- Ismer valaki jó munkajogászt (jelenleg ikergyesen vagyok)?