Közigazgatásban jártas, munkajoggal kapcsolatban jogászt keresek (beszélgetés)
Ezzel csak az a baj, hogy ebben benne van, hogy a köztisztviselő feladatkörének megváltoztatásáig élnek a mentességek.
Kedves fórum indító! Nem tudom, hgy milyen viszonyban vagy a főnököddel, de ha látsz esélyt a normális kommunikációra akkor beszélj vele.
Nos akkor ezek a kiváló értékelések bizonyítják,hogy a rendelet hatályba lépése után 5-10-15-17 évvel később is kiválóan végezted a munkádat,külön tanulmányok elvégzése nélkül is!
Szerintem ez nagyon jó "kapaszkodó",amit mindenképpen meg kell ragadni.
Nem hinném,hogy elbocsátás lesz a vége :-)
erről a rendeletről van szó?
Köszön a hozászolásod.Igen ebben az még az érdekes,hogy a köztisztviselőknél van teljesítmény értékelés.Ezekben az értékelésekben mindig "kíváló"t kaptam.Akkor eltudtam végezni a munkám nem?és az eddigi nemtörődömség miatt 17 évvel később kéne tanulnom.Egyáltalán nem "különösen"indokolt hisz semmi sem változott.
Ezért szeretnék jogásszal beszélni,hogy mire hivatkozhatok 17 évvel a rendelet hatálybalépése után.Nem az én hibám,hogy akkor nem küldtek,40 évesen biztosan nem lett volna kérdés hogy megyek vagy sem.
- védett kor (határozatlan időre szóló munkaszerződésű munkavállalónak az öregségi nyugdíj előtt öt évvel csak különösen indokolt esetben lehet felmondani)
Tehát,ha a kormányrendelet kiadása óta eltelt 17 év alatt a munkádat el tudtad látni (márpedig el,egyébként elbocsátottak volna)akkor ez a mostani "beiskolázás" csak tényleg egy indok lehet.Annak próbálj utánajárni,vajon mennyire "különösen" indokolt???Mert ha annak tekinthető,akkor annyi...sajnos.
Szia Mártikám! Mit találtak ki te szegény....?????????? mit kell tanulnod, utána néztél él-e még ez a jogszabály, mentesség, stb. Mit akarnak veled 57 évesen.... mikor a mai közigazgatásban csak kapkodod a fejed, hogy éppen mikor mi változott, és megfelelj az elvárásnak, no meg az ügyfél se gondolja azt, hogy....nem értesz hozzá...
Apropó. Mi van a köztisztviselői 2012-es cafeteriával, adható, vagy adni kell. Tud erről valaki valamit??
Ha leírod a történetet, utánanézetek, oké?!
Nem csak a közigazgatásban van ez így...
Nézd meg a 247/2011-es kormányrendeletet. Sok szakember mérnökkamarai tagsággal és szakértői jogosultsággal dolgozik évek óta, de most meg kell szerezni még egy plusz jogosultságot 51 ezer forint/fő + az erkölcsi bizonyítvány áráért...
Sajnos ilyen kutya világ lett....
Had ne mondjam, én miket tapasztaltam a saját bőrömön.:S
Szerintem teheti.
Ha nem akarod, akkor majd olyan feladatokat írnak elő, amit nem tudsz megcsinálni, vagy olyan feltételeket szabnak az álláshoz, mint annak a tanfolyamnak az elvégzése, te pedig nem leszel alkalmas.
Így minden további nélkül kirúghatnak.
Na igen!
Csak most van a leépítések ideje....
Jobb 5 évet dolgozni, mint kockáztatni.
Szerintem....
Nem lehet, hogy jót akarnak Neked ezzel?
Ma mindenhol ez megy.
Beiskolázzák, hogy megtarthassák.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Van itt munkajogász? Munkajoggal kapcsolatos kérdésemben segítene?