Munkahelyet váltok, de a főnököm az utolsó bőrt is leakarja rólam húzni. Mit tegyek? (tudásbázis)
Csak ismételni tudom az előttem szólókat.
Ne hagyd magad!
Nekem gyes letelte után voltak munkahelyi gondok, nem akart a főnök fizetni, szabit kiadni és még azt akarta, hogy én mondjak fel!
Végül közös megegyezéssel és az utolsó Ft összeggel (ami ténylegesen járt) a zsebemben jöttem el. Félt, hogy a rövidebbet húzza! Munkanélkülit is csak akkor kapsz, ha neked mondanak fel, vagy közös megegyezéssel jössz el.
Állj a sarkadra, kitartás...
Szia!
Menj rá erre az oldalra:www.kasz.hu(kerskedelmi alkalmazottak szakszervezete).
Én is őket hívtam fel,ha volt valamilyen problémám és készséggel segítenek,hogy ilyen esetben mi a teendő!
Remélem tudtam segíteni.
A munkaszerződésem határozott idejű, arra akar kényszeríteni, hogy én mondjak fel, nem akar közös megegyezéssel, mert így megspórolná a ki nem vett szabadságomat stb. Viszont a következőt találtam a neten:
" Munkaviszony megszüntetése határozott időre létesített munkaviszony esetén:
A határozott időre létesített munkaviszonyt a felek alapesetben csak közös megegyezéssel, rendkívüli felmondással, illetőleg próbaidő alatt azonnali hatállyal szüntethetik meg. A munkáltató azonban ettől eltérően is megszüntetheti a munkavállaló munkaviszonyát, ha a egyévi vagy ha a határozott időből még hátralévő idő egy évnél rövidebb, a hátralévő időre jutó átlagkeresete kifizetésével."
Mit tegyek?
az utolsó bőrt pontosan mit jelent?
ha a munkatársaidnak ez nem jelent sokkal több munkát, vagy nem számít neked, menj el táppénzre.
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Alkalmazott vagy vállalkozó legyek ha munkahelyet váltok?
- Otthagytam a munkahelyemet a főnököm miatt.