Munkahelyemen 'kipakolták' a szekrényemet! Miért nem vállal érte senki felelősséget? (tudásbázis kérdés)
Persze, vágom én, de a szerencsétlennek a csizmáját is ellopták! Erre mondták, hogy ne vigyen értéket? Kinek nincs manapság mobil, vagy egy karikagyűrű? És pénz nélkül sem indul el otthonról az, akinek hazafele be is kell mondjuk vásárolni. Hol itt a különleges érték?
Én erre értettem.
Egyik ismerősöm munkahelyén is rendre loptak.
A cég nem csinált semmit!
A dolgozók intézkettek, rendőrségi ügy lett belőle.
Utána meg jó nagy balhé!!!
(A rendőrségre azért mentek, mert még a cégnek állt feljebb, és azt tanácsolták, ha ennyire féltik az értékeiket, járjanak munkaruhába dolgozni, mert úgyis a fele brigád kocsival jár!)
Erről az a vicc jut eszembe, hogy: Parasztbácsika felmegy Budapestre, és a Parlament falához letámasztja a biciklijét. A kormányőr rászól: Már ne haragudjon papa, ezt hogy képzeli, ide politikusok járnak! Erre a bácsika: Ja, akkor lezárom!
Szomorú, hogy ebben az országban minden eltűnik, ami nincs lebetonozva ... néha még az is!
Engem is ez háborít fel. Ruha és csizma nélkül nemigen tudna bejárni a munkahelyére:((
Az a felháborító valójában, hogy a munkahely elvár valamit (ne legyen rajta utcai ruha munka közben pl), de a feltételeit nem biztosítja (őrzött öltöző). Undorító:((
tehetsz feljelentést ismeretlen tettes ellen
de kb ez a maximum. tettenért betörőt engednek el, majd újra előállítják, majd újra elengedik, majd küldözgetik neki az idézést, és ha nem jelentkezik felfüggesztik a nyomozást.
Ha nem kötötte ki a munkáltató, h nem lehet értéket bevinni a munkahelyre, akkor mindenképpen felel a munka törvénykönyve alapján!!
[link] - itt találod, a 174, 176 §§-ok vonatkoznak rád!
Remélem előkerül a felelős,sok sikert!
;)
Basszus...
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nálunk a munkahelyi szoba mindig nyitva volt. A kollégám azzal fogadott, hogy az udvaros bácsi hozta fel a kistáskáját. Ott dobta el a tolvaj, pénz csak apró volt benne, nem volt nagy fogás.De legalább az igazolványokat "visszaszolgáltatta" Gyorsan nézem a táskámat, nem volt benne a pénztárca. Még akkor is inkább gondoltam azt, hogy otthon hagytam, mert reggel megnéztem, mennyi pénz van benne: 2500+ egy havi koffeteria-jegy.
Hazamentem, keresem a pénztárcát-sehol. Aznap volt fizetés, de délig nem vettem fel. A tolvaj is erre számított, fizetésnapon indult beszerző útjára. Onnantól mindent zártunk.
De szerintem azért jobb félni, mint megilyedni.
Inkább készüljön fel előre az ember az eshetőségekre, mint később bánkódjon...Nem?
Egy idő után én nem vittem a munkahelyemre ékszereket, mobilt, pénzt, meg ilyesmit, mert a lopások miatt azt feltételeztem, hogy valszeg vmikor engem is meglopnának, s az rettenetesen bántana...:( (nekünk sem lehetett ezeket magunkkal vinni, csak az öltözőig)
A tel. lopásokkal kapcs. meg az háborít fel, hogy senki nem tesz semmit.
A szolgáltatónak kb. 2 perc bemérni, hogy hol van a lopott készülék, de ezt az infót csak ügyészi engedéllyel lehet kiadni.
Na, ez a durva!
..ha ez nem lenne ennyi szabályhoz kötve, nem lenne ennyi tel. lopás sem, az tuti.
Pároméknál is feltörtek egy szekrényt, kollégájának elvitték a cipőjét. Benti munkásbakancsban ment haza. A gyárban nem csináltak semmit, csak széttárták a kezüket, majd egy hét után közölték:
- Kifizetni nem tudják, a tolvaj nem lett meg, viszont vállalhat külön műszakot, hogy a cipő árát visszadolgozza.
Röhejesen felháborító!
Igen, tuti tudja, hogy mit akar.
Férjemnek is mindig mondom, hogy az értékeit ne hagyja a munkahelyi szekrényben, sőt, el se vigye, de leint!
Mert én ugyebár a legrosszabbat feltételezem.
Pedig csak megelőzném a bajt...
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Vállalom a felelősséget az életemért
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Más munkahely is ilyen lehúzós mint a CBA?