Munka nélkül kezdeni 2012-t! (beszélgetős fórum)
Hmm...Szögezzük le, nem kilincseltem segélyért, hanem lejárt a munkanélkülim, ami után kapom a szociális segélyt, mert ledolgoztam. Az új törvény szerint csak az kapja meg, aki ledolgozta. Megvolt. Sem hajléktalan, sem sötét bőrű nem vagyok, az aljanéphez sosem tartoztam.
Bár gyerekem nincs, de szintén hasznos vagyok saját magam számára is, azaz takarítok, főzök, mosok, és pár óra múlva egy haldokló ember utolsó perceit fogom végigasszisztálni. Szóval hasznos leszek.
Több szakmám van, nyelvvizsgám, etc, érettségim folyamatban, jövőre végzek. Oklevelem is van, 3 is. Nem vagyok buta, sem műveletlen, lehet még olyan ronda se. Nekem sem büdös a munka.
Ja, a lényeg: roma vagyok. :)
én nem kapok segélyt, nem kértem. EGy szerencsém van, hogy van egy férjem, és azért keres. Ezt is szégyellem. Wow, eltartott vagyok :S, pedig nincs nagy igényem semmiben, hogy lehúzzam a családi kasszát, sose könyörögtem semmiért, és nem vagyok költekezős típus, előbb veszek a picurnak valami játékot, mint magamnak. Ennyit az eltartásról. Ledolgozom itthon kérés nélkül, próbálok hasznos lenni a saját házamban, mosok, főzök, takarítok :D na jó, azért a férjem szokott mosogatni :)))
Visszatérve erre az egészre, én még segélyt se mertem kérni, mert közölte velem a munkaügyis, hogy ne reménykedjek, hiába van annyi végzettségem, nem számít, mert itt nálunk a legjobb szakma az utcaseprő vagy a szemétszedő, irodára a csókosok jutnak, én meg nem vagyok az... Hát ilyen áron nem kell segély, nem azért tanultam ennyit, hogy ez legyen belőlem. Más szemetét meg nem vagyok hajlandó felszedni, nekem anno megtanították, hogy ne szemeteljek, a többieknek is legyen tilos, ha meg valaki szemetel, szedje fel azt saját maga! Csodásan mutatna az önéletrajzomban az oklevelek mellett a legutolsó tevékenységem: szemétszedő közmunkás...
Mellesleg meg mivel kisgyerekem van, erre fele a közmunka program szereplői főleg hajléktalanok, vagy szép napbarnított emberkék, vagy tényleg az a tipikus aljanép - hát a nőknek van egyfajta természete, még megpakolnának, ha beszólnék, a férfiak meg elkapnának egy bokorban és megerőszakolnának.... a többiről meg nem is beszélve, milyen betegségeket hordoznak össze ezek.... Tisztelet a KIVÉTELNEK! mert az is akad sajnos... bocs, hogy ilyen bunkónak tűnök, de erre fele ez a szomorú tapasztalat.. női segédmunkások főleg cigány nőkből tevődnek össze, de abból a harácsoló semmirekelőből. Férfiak közt vegyes az összetétel,főleg segédmunkások kerülnek ki, és ritka kivétel, ha esetleg becsapódik pár diplomás közéjük, kinézik őket, beszólnak nekik, míg ők dohányoznak, addig szegény jobb, műveltebb emberek meg dolgoznak..ilyen közé nem megyek... nem büdös a munka, de azért van egy határ.
Csatlakozom hozzátok, több, mint 4 éve vagyok munka nélkül.... Végzettségem, oklevelem egy rakat, sz..r helyen lakok, helyhez is vagyok kötve,ismerettségi szintem a bányászbéka segge alatt...
Ti, akik hosszabb ideje vagytok otthon, hogy bírjátok ki? Nem érzitek magatokat megalázva? Én irtóan, már azt se tudom, hogy szóljak az emberekhez, pedig régen meg be nem állt a szám... Ennyit a négy fal közé zárásról, hiába mozdulok ki napi szinten, azért a napi munkahelyi kapcsolat mégis csak más...
Milyen módszerrel kerestek állást? Én újsághirdetésben keresgélek, netes hirdetések között, több online fejvadászhoz regeltem, küldözgetem az összes cégnek az önéletrajzom, mégha nem is kérik, és még vissza se jeleznek. Megjegyzem, normális önéletrajzzal rendelkezem, és még annyira se vagyok méltó, hogy vissza írjanak vagyreagáljanak az álláshirdetők/munkáltatók... :S Szomorú, a Tb-m magam fizetem, biztosított nem vagyok, csak jogosultként szereplek.
Kezdek összetörni lelkileg, főleg társaságban, ha megkérdezik mivel foglalkozom, már égőnek érzem a munkanélküli szót, körülírni, jelenleg nem dolgozok..stb, kilógónak érzem magam a tömegből, és ro...l bántja az egóm, hogy azt már elfogadom, hogy semmi nyugdíjam nem fog lenni, de hogy még a közeljövőben se látok semmi esélyt egy állásra, kész... főleg a mostani gazdasági helyzetre hivatkozva..tömeges elbocsájtások...nesze neked egymillió "új" munkahely
Ha csak ennyi lenne...
Mondjuk én azt mondom szarból várat nem lehet...de ami itt megy az már finoman kifejezve is szánalmas.
Igen ez igaz
Én azt mondom ott fent a nagyon a parlamentem például próbáljanak megélni havi 28 ezer forintos segélyből
Csodálkozni csak az csodálkozik akinek van keresete vagy úgy él és eltudja tartani a családját.
Én pályakezdő vagyok,és van végzettségem de gyakorlatom nincs ergo mintha nem lenne semmim.
Igen:(Akkor nem is a végzettség tudás a lényeg sajnos.
Sorra szünek meg gyárak munka helyek és csodálkoznak , hogy kevesebb gyereket vállalnak az emberek vagy egyáltalán nem is mernek?:(
Igen nincs munka hely hiába mondják van de nincs.
Mert ahol van egy jó ott biztos én leszek a 300 .ik ember aki jelentkezik:(
És sajnos a mai világba protekció nélkül nagyon nehéz érvényesülni
További ajánlott fórumok:
- Munka nélkül huszonévesen...
- Gyermeket vállalni munka nélkül.
- 3 gyermekkel egyedül, munka nélkül. Tűrnétek még pár évet, vagy elválnátok?
- Alakformálásba szeretnék kezdeni (lábak, fenék) fogyás nélkül! Tud valaki tanácsot adni?
- Olasz nyelvet autodidakta módon, semmiféle előképzés nélkül miből, melyik könyvből érdemes elkezdeni tanulni?
- A Word-ben hogyan lehet enter nélkül új sort kezdeni?