Műköröm után mit csináljak a körmömmel? (tudásbázis kérdés)
Nézegesd, és gyönyörködj benne.
De nehogy mosogass!!
Ja, még annyit hozzá, hogy a köröm minősége inkább genetika kérdése! Tehát ha valakinek mindig is vékonyak voltak a körmei, annak olyanok is maradnak, minimálisan lehet erősíteni vitaminokkal, de jelentős változás nem lesz.
És valaki itt írta, hogy olyan a köröm formája, amilyenre reszeljük... Hát, igen, amikor már van egy pici szabadszél. De a körömágy formáját nem tudod alakítani, azzal születik az ember, és van, akinek teljesen egyenes a körömágya, párhuzamos körmökkel, van akinek trapézos, van, akinek kerek, stb..... sorolhatnám. Annyi féle, ahány ember, és ezen a reszelés nem változtat.
Szeretnék néhány dolgot helyre tenni, ha nem bánjátok!
A fellevegősödés 90%-ban a körmös hibája. Olyan nincs, hogy zsíros egy köröm! A köröm sosem zsíros. Viszont akinek izzadós a keze (hideg, nyirkos), annak eleve nem is szabadna körmöt rakni, mert kizáró körülmény.
Valszeg itt nincs ilyen gond.
A műkörömtől a köröm nem sérül. A körmöstől viszont igen, ha túlreszeli. Zselénél többször előfordul, porcelánnál kevésbé, mert azt le lehet oldani úgy, hogy nem is látszik, hogy volt-e műkörme valakinek.
A saját köröm a műköröm eltávolítása után akkor is puha, ha szakszerűen lett eltávolítva. Ugyanis a körömből a víz nem tud elpárologni a műköröm miatt. Ez pár nap alatt megtörténik, és a köröm olyan lesz, mint előtte volt.
Ha a körmös jobban megreszelte a körmöt, mint kellett volna, vagy a vendég szépen lefeszegette magának, akkor egy teendő van. Meg kell várni, hogy lenőjjön szépen, és aztán lehet csinálni vele bármit.
A köröm erősítése lehetséges bevitt vitaminokkal, és olajozással. A körömerősítő lakkok semmit nem érnek, pénzkidobás.
A japán manikűrt nem ajánlom a szétcsiszolt körömre, ugyanis ennél a technikánál is meg kell polírozni a körmöt, tehát még vékonyabb lesz tőle addig, amíg szintén le nem nő.
A géllakk nagyon jó találmány! Ha jó a géllakk! Ebből két márka van, amit nem kell reszelni, és ezt kevesen használják, mert drága. Ezek viszont védik a körmöt, és nem is töredezik velük a köröm. Ez a shellac, és a gelish (ez jelenleg nem kapható mo.-on)
Az összes többi géllakknál már a felkenésnél is elő kell készíteni a körmöt bolyhozással, és utána pedig lereszelni, tehát megint nem jó megoldás.
Géllakkal NEM építün körmöt, max felkenjük. 2 vékony réteg clear géllak tökéletesen megmarad a körmön egyébként. Ha szineset szeretnénk, abból elég egy réteg, és a fedője (nem szükséges alapozó, max kicsit elszinezi a körmöt egy időra, ha leszedjük)
Kedves topiknyitó! Szerintem nézz szét, hogy hol találsz egy igazán jó körmöst. Ha megmondod, melyik városban laksz,szivesen ajánlok is neked olyat, akiban nem fogsz csalódni.
Egy jól elkészített műkörömnek nem szabad törnie, és levegősödnie szinte soha. Max, ha erős behatás (mondjuk becsukjuk a körmöt az ajtóba) éri.
Olyan viszont létezik, hogy valakinek az körme vagy a zselét, vagy a porcit nem bírja! Ritka, de előfordul. Olyankor a másik anyagcsoporttal kell megcsinálni a körmöt. Ez akkor gáz, ha a körmös csak az egyikkel dolgozik. Sajnos, ez általában így is van.
Tapasztalat, hogy a porcit jobban bírja mindenkinek a körme, mint a zselét.
Sziasztok!
Nekem is volt műkörmöm, de gumizselétől kezdve minden, és kb. 2 hét után fellevegősödött. És ez tényleg nem a körmösöm hibája volt, mert ő elég jó, versenyekre jár stb... van olyan akinek nem bírja tovább a körme, most féléve én is pihentetem, kicsit rosszabb a körmöm mint volt, de helyre szokott jönni. A gel lacot is próbáltam, lepattogzik a harmadik felrakás után, mert ugye azt is le kell reszelni és ettől töredezettebb lett a körmöm.
Ami nekem bevált kb. 3 hónapos biovanne kúra, nagyon szépen helyrehozza, plusz most a japán manikűrt ajánlotta a körmösöm, amit ki akarok próbálni majd, csak épp nincs rá valóm :(
A levegősödés nem a körmös hibája, hanem a körmödé. Amikor semmi nincs a körmödön, akkor is előfordul, hogy kialakulnak kicsi fehér fotlok a körmön, olyankor lyukas lesz a körmöd egy icike-picike helyen és a levegő szabadon tud áramolni. Hogy mitől lesz ez a lyuk, azt nem tudom, de szerintem ugyanez történik veled akkor is, mikor a műkörmöd fent van.
Ha azt szeretnéd, hogy egészséges szép körmeid legyenek, akkor felejtsd el a műkörmöt, az nagyon rongálja, roncsolja, vékonyítja, gyengíti a körmöt. Nem tudsz mást csinálni, minthogy lepolírozod a körmöd a műköröm és a ragasztó okozta sérülésektől, hogy egyenletes legyen és használj körömerősítő lakkot. Az OPI márka például nagyon jó. Figyelj oda a helyes táplálkozásra és vezess be az életedbe minden reggeli után egy teáskanál csukamájolajat. Először gusztustalan lesz az íze, de egy idő után még szeretni is fogod. Nagyon jót tesz a körmöknek.
Ha lenőtt végre a körmöd, amin a műköröm volt, akkor elkezdheted ápolni. Pl éjszakára kend be a kezed és a körmeid kókusz olajjal, mikor nincs rajta lakk. Mindig este szedd le a körömlakkot, hogy egész éjszaka ápolja a kókuszolaj. Reggel pedig lakkozd ki újra. Azzal, hogy jó minőségű lakkal lakkozod a körmöd 2-3 rétegben, azzal véded a körmöd a külső behatásoktól, a töréstől, töredezéstől, kiszáradástól.
Én a szolid színeket szeretem, van, hogy átlátszó lakkból festek fel 2-3 réteget. De van, hogy egy alapozó lakkot teszek fel, majd valami színt, majd egy fedőlakkot.
Ezeknek köszönhetően szép és egészséges körmeim vannak. Nagyon szépen meg is vannak erősödve, sokan irigykednek a körmeimre. :) Ha hosszúra megnövesztem és kifestem, olyan, mintha műköröm lenne. Bár munka mellett a hosszú köröm nem a legideálisabb, így egy ideje rövidebbre vágom, de nem túl rövidre, hanem szép szolid hosszúságúra. Egy héten egyszer vágom le, olyankor már még túl hosszú is.
Sok sikert és ne sírj, hogy nem olyan szépek most a körmedi, azok lesznek, és azok a saját körmeid lesznek! Olcsó és egészséges megoldás a szép körmökért. :)
További ajánlott fórumok:
- Miért lesz a kéztörlőn koszfolt ott, ahova beletöröljük a kezet? Mosás után is ronda ott. Mit csináljak?
- A kisafiam tegnap délután össze-vissza evett mindent és most hányt illetve megy a hasa, mit csináljak?
- Mensi után 2 nappal a teszt nega lett, csináljak még egy tesztet pár nap múlva, vagy kizárható a terhesség?
- Ez normális szakítás után? Mit csináljak? Segítsetek!
- Pici babám sokat bukik szopi után, legtöbbször akkor, amikor leteszem hasra (csak hason tud aludni) mit csináljak?
- Mit csináljak a körmömmel?