Műkörmösök! A leesett köröm után, a félig megnőtt új körömre lehet építeni? (beszélgetés)
:-DD jujj
most eszembe jutott, mikor szivaccsal dörzsöltem az ülőgarnitúrát, amit összeírt a gyerek. És az egyik körmöm aláfordult... Na, akkor az enyém is eltört keresztbe!
huppsz, ja, elnéztem a hsz-edet..
Attól, mint pl az én vendégemnek is. Soha az életben nem fordult még elő (semelyik másik vendégemnek nem volt még ilyen), hogy hív a vendég, hogy zöld a körme... baccus, mondom, az hogy lehet.
Hát kiderült, hogy mivel kaptam jó kis fertőtlenítős kézmosót a melóhelyen h1n1 miatt, na ő azzal mosta is naponta százszor szorgalmasan, kiölte a keze természetes flóráját. A körömlemeze meg úgy nő alapból, hogy az első bőrredője nagyon mélyen van neki, és még a szabadszél jóval rálóg az ujjbegyre (nem tudom, érthető-e). SZóval kb olyan, mint amikor nő az új köröm de még nem nőtt rá teljesen a körömágyra. Ezen a területen a köröm és a bőr között akárhogy is törölgeti az ember, ugye nem tudja szárazra törölni.
namost, van aki alapból hajlamosabb a gombára. Ilyenkor az itt alapból tanyázó gombák el is szaporodnak. Ennél a vendégemnél is ez volt sajnos, és pont a fokozott fertőtlenítés miatt.
Ezt előre nem lehet tudni, hogy kinél fog előfordulni, és ez nem is a körmös hibája.
Szóval ez a rizikó megvan az ilyen sérült körömnél.
egy vendégemnek csináltuk úgy, mikor félbetört keresztbe a körme a sajátjával együtt, hogy húztunk rá mégegy réteg zselét, és úgy próbáltam neki igazítani vlamenniye. A hosszából se reszelni, se vágni nem tudtam, anniyra fájt neki. így viszont 2 hét alatt lenőtt, és nem lett tőle baja.
Pedig én is csak az ő saját felelősségére tettem fel a körmére, merthogy ott elvileg a zselé befolyhat a húsig.
miért gombásodna be?
A növekedés pedig nem ott indul, ahol le van zárva, hanem a körömágy alatt,a mátrixban. Ennek oly mindegy, hogy van-e valami az elhalt kis körömlemezen:-)
Szia!
Én műkörmös vagyok!Ha egészséges és nem sebes már alatta a körömágy bőrfelületed,akkor lehet.Én a sablont bármilyen csutka körömhöz feltudom tenni. Ha azt vesszük,akkor van akinek a rágott körme kezdődik fél centivel beljebb az ujjbegytől,akkor most a tied is elvileg úgy áll. A gombásodás rizikóját élőben tudnám megállapítani, de én nem egyszer tettem már és probléma nem adódott belőle.
Én egyszer odacsuktam az ajtóhoz a kezem és a körmöm félbetört az eredetivel együtt, leműtöttem és két nap múlva elmentem a körmösömhöz, hogy csináljon Vele valamit (tavaly szilveszter előtt).
Azt mondta az ilyenre nem ajánlatos tenni, de én nagyon erőltettem a dolgot, így tett rá egy olyan szövetet, ami állítólag 2-3 hét alatt felbomlik, de addig védi a körmöt és úgy húzott rá zselét!
Semmi baja nem lett a körmömnek! Se gomba, se fertőzés....
NEM LEHET!!!
csak hobbiból foglalkoztam körmözéssel barátoknak, mert saját magamnak évek óta én csináltam akkoriban. Nekem leszakadt a hüvelykujjamról a köröm a zselével együtt (túl jól odaraktam basszus:D) És nem szabad rá építeni, mert úgy be fog gombásodni, mint a szél. arról nem beszélve, hogy sokkal lassabban fog nőni, ha le van zárva a réteg. szerintem kevés körmös vállalná be...
További ajánlott fórumok:
- Kezdő műkörmösökkel beszélgetnék illetve tapasztalatot cserélnék
- Mennyibe kerülnek a műkörmösök által készített ékszerek?
- Tegnap éjjel leesett a tükör a fürdőben. Azt olvastam, ha ilyesmi történik valaki meghal a családban. Én babonás vagyok. Para van!
- A kisfiam leesett a székről
- Tapasztalt műkörmösök véleményét kérem
- Vannak köztetek Pécs-kertvárosi műkörmösök?