Műfogsor árak (beszélgetés)
Sziasztok!! Most találtam ide, és kérdeznék valamit.
Olvastam hogy van köztetek technikus is.Ki kellett húzni az osszes felső fogamat és alul is csak 6 db maradt elöl középen. most már begyógyult,jöhetne a fogsor, de már remeg a lábam hogy mennyibe fog ez kerülni :)) Porcelánról nem is álmodom, tudna valaki egy kb árat mondani? Csak megközelítőleg mennyire lehet számítani?? Köszönöm!!
Tudom mit csinál a fogorvos és mit a technikus mert az vagyok.
Én nagyon jóban vagyoka technikusommal..ha bármi nem stimm szól kér újat,mint ahogy én is.Van h egy egy javitásra,korrekcióra, alábélelésre engem kihagyva is meg tudom kérni de nem kész fogsorokról van szó.Pláne kombinált vagy rögzitett munkáknál.
De úgy gondolom mindenki a saját dolgát végezze és ezt nem bántó értelemben gondolom.
Én is tudnék sok techn. lépést csinálni de nem teszem mert nem vagyok az és nem tudom olyan jól mint akinek a munkája.
Én nem azt mondtam h a technikus rossz munkát csinál egyedül csak azt h nem helyes kihagyni az orvost.
És technikus is legalább van annyi sarlatán mint orvos...sajnos....
Én pedig tudok jónéhány olyan elrettentő példát, amikor NEM hagyták ki a fogorvost,:(( Nagyon nagyon sok gányolt munkát láttam, rossz csiszolást, rossz lenyomatot és rossz harapási magasság beállítást. Nagyon ritka a jó fogorvos, nagyon meg kell nézni, kihez megy az ember. 12 éve vagyok fogtechnikus, (bár én nem dolgozom szájban) és bizony egy kezemen meg tudnám számolni azokat a dokikat, akinek kinyitnám a számat.
Az a helyzet, hogy a fogorvos lenyomatot vesz, a technikus pedig csak a lenyomatot látja, arra tud dolgozni. És nagyon nagyon sokszor sz*r a lenyomat. :(
Az lenne az ideális, ha a technikus is találkozhatna a beteggel.
Persze vannak roszz technikusok is, ezért kellene egy olyat keresni, aki már ismert és szép munkái vannak, tapasztalt, más is ajánlja esetleg jó, ha lát tőle az ember 1-2 munkát.
Én egész közelről ismerek olyat, aki gyönyörű pótlásokat csinál és közvetlen kapcsolata van a betegekkel, szóval bármikor vissza lehet menni hozzá a fogsival egy kis igazításra, ha pl összébbsorvadt az íny vagy nyom valahol. Természetesen nem mondok nevet, mert ez nem a reklám helye, de biztos minden városban van szépen dolgozó, megbízható technikus.
tudok 1-2 elrettentő példát ha az orvost kihaggyák:(
Ha csak új fogsort kellene csinálni(olyat mint amilyen van csak újat)akkor azt mondom nana..(magam ellen beszélek)...de igy h a fogadhoz is hozzá kell nyúlni nem ajánlott....
azért kell csiszolni, mert a csiszolt fogra fogja ráhúzni a koronát.
Ha később probkéma van, kihez mész majd vissza? a fogdokihoz, vagy a fogtechnikushoz? Mert ott azért komoly gyulladások lehetnek, röntgenezni kell stb. Semmiképp nem javaslom a fogorvos kihagyását!!!!!! Nem véletlenül léteznek ők!
nem igazán javaslom, hogy kihagyd a fogdokit!!! Ő mégiscsak orvos! és egy idegentest kerül a szádba! ne kockáztass, ha már ez ah elyzte, enniyt megr sztem.
Anyámnak porcelán fogsor felső 200ezer, van saját foga is ami rögzíti.
A fogorvosnak nem az az érdeke, hogy kihagyják a fogsorkészítésből. :)
Szóval, mond meg neki, hogy most csak a szükséges fogakat húzza ki, majd később csináltatod a fogsort, ha pl lesz rá pénzed, vagy kitalálsz valamit... Utána elmész a technikushoz, a dokinak nem is kell tudnia róla.
Persze, a húzást a fogorvos csinálja, ha kivehető fogpótlást kérsz, akkor nem kell fogat csiszolni.
A húzás után megkereshetsz egy technikust, persze ez nem a hivatalos útja, mert elvileg technikus nem nyúlhat szájba, de sokan csinálják (nem mindenki). Szóval a technikus vesz lenyomatot és csinálja tovább....
Ha kihagyod a fogorvost és keresel egy ügyes fogtechnikust, úgy sokkal olcsóbb. Kivehető akril pótlás a legolcsóbb, ha a technikus csinálja közvetlenül, kb 100.000-ből megvan az alsó-felső.
Ha orvoson keresztül csináltatod, akkor 200.000 minimum.
Milyet szeretnél? Kivehető vagy rögzített? Akril, fémvázas, kombinált vagy Valplast- ha kivehető.
Vagy porcelán, cera, zirkon, esetleg K+B (bár ezt már nem nagyon csinálnak.)
húha
nagy mértékben függ a fogászttól és az anyagtól.Kivehetősre gondoltál? komplett kivehető fogsor?