Muffin halászleve recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Muffin halászleve hozzávalói:
1 kg hal (ponty)
2-3 fej hagyma
1-1,5 liter víz
2 ek őrölt paprika
1 csípős paprika
1 paradicsom
1 paprika
pár db halászlé kocka
só
A Muffin halászleve elkészítési módja:
Én pontyból szeretem de többféle halból is jó elkészíteni. Tisztítsuk meg a halakat,majd szeletelés után sózzuk be, így főzés közben nem esik szét a hal,.. majd a fejekkel és farkakkal, úszonyokkal, béleljük ki fazék alját, tegyük rá az apróra vágott hagymát, a paradicsomot és a paprikát (én össze turmixolom, így még sűrűbb lesz a halászlé ) Erre fektessük rá a halszeleteket, öntsük fel vízzel.Ízlés szerint sózzuk, majd forrás után adja hozzá a pirospaprikát, és a halászlé kockát. Lassú tűzön főzzük kb. 50 percig, úgy hogy a leves végig gyöngyözzön. Ezután kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk, majd tegyük bele a tejet/ikrát és a csípős paprikát egészben. Még 10 percig főzzük.
jó étvágyat hozzá!
Táláhatjuk még..
- gyufa tésztával
- széles metéltel
- kenyér szeletel
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 6b94deaef4, 2007. aug. 20. 13:24
A muffin halászleve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.