Motorral a Balcsira '76 (beszélgetés)
Sőt a csövesek meg a jampik nagyon nem bírták egymást.
Mint most pl. a rockerek meg a divat bájgúnárok.
Én még Németországban voltam akkor, de Nagymama mesélte, ő a piacról hazajövet látta, 66-67-ben:
A rendőr megállított három csöves nadrágban pompázó srácot Budapesten, a Nyugati közelében. Levetette velük a nadrágot (ott az utcán), és azt mondta, ha a cipőn keresztül is fel tudják húzni, elmehetnek.
Nagymama természetesen nem állt meg bámészkodni, nem tudni, mi lett a vége.
Szóval voltak csövesek, akiket jampiknak is szidtak, meg huligánoknak, akik a rothadó Nyugatot majmolják, és csak azért nem "Coca-Cola mámorban fetrengenek", mert gondos Állambácsi nem engedett be az országba ilyen mérgező italokat.
Hajléktalanként értelmezve, az akkori csövesek jobban elbújtak, mert a munkakerülés törvénytelen volt, és aki dolgozott, annak került, ha más nem, legalább munkásszálló.
De tényleg így volt:D
A középiskolába miattam szereltek fel egy hatalmas tükröt a bejárathoz, hogy meg tudjam nézni felvettem e mindent, ami kötelező (iskolaköpeny, hajpánt, matrózblúz, stb.):DDDD
szimatszatyor."
Valahol itt hentereg egy II.V.H.-s gázálarctáska amit ronggyá hordtam. Valami tintával M.E.Tucker
beirás
Ki lehetett és hol harcolhatott vajon, ha Magyarországra került a táska?
Persze, hogy nem, csak sokszor nem tudják, hogy mi az igazság.
A 80-as évekre mindig olyan hülye divatot mutatnak és sokan elhiszik, hogy úgy volt, pedig én kb. 10 éves koromtól, azaz 1977-től farmerba és pólóba jártam, illetve háromszög bikinim volt és nem csillogó diszkóruhában jártam.
1978-ban már intőt kaptunk, mert leszűkítettük a farmerünk szárát. És a mai ruhák felét nem venném fel, mert az én tini koromban olyanokat a nyanyák hordtak:D
A táskákkal ugyan ez a helyzet. A mai karon hordott táskák közül egyiket sem venném meg, mert annak idején a 80 éves nénik hordtak ilyeneket:DDD
Sok mai divatos mintás ruhában, ráismerek nagymamám asztal terítőjére vagy sötétítő függönyére:DDDD
Bizony voltak csövesek, én '78-ban kezdtem dolgozni, és akkor volt divat a "csöves". Szűk szárú farmer (cipőkanállal húztad fel, olyan szűk), kockás ing, farmer dzseki, szimatszatyor.
Ki tudja, mi az? :-))
Láttalak Földvár felé félúton.
Igaz, én a Balatont 350-es motorral '70-ben kezdtem. Jellemző volt , ha a déli oldalra készültem akkor elmentem az északira és komppal mentem a délire, vagy forditva
Az egy élmény volt amikor dübörgött a motor a kompon
Hazafelé az érdi lejtőn akár 120-szal is repeszetett a motor :)
Csövesek bizony voltak, még ha volt is KMK. Csöves volt aki úgy öltözött
A művezetőm azt mondta , ha nem vágatom le a hajam, nem mehetek melózni. Levágattam, mert akkor olyan volt a fegyelem. Mindeközben ujságinget hordtam és sátorlapbol készült dzsekit hortam, orvosi táskával jártam melóba, abban volt az tízóraim
Mesélheted a sztorikat a fiatalkáknak, nem is értik.
Mi 1975. karácsonya előtt költöztünk a panel lakásunkba (egy kertes családi házból:D)
Azt hiszem egy ZIL teherautó jött a cuccunkért, ami ponyvás volt. A bútort felpakolták, a teherautó sofőr mellé beültünk hárman gyerekek, a szüleink hátul a platón a bútorok között. Mi sem voltunk bekötve, akkor még azt sem tudta senki sem, hogy létezik biztonsági öv:DDD
Igen, szuper volt ez a nyaralás:D
A húgom kapott egy kis pecabotot a strandcikk árusnál vették a szüleink. Addig hisztizett, amíg megkapta, utána azért hisztizett, mert horgászni akar. Mi persze csak legyintgettünk, hogy úgy se tudsz! Lementünk a partra a húgom bedobta a horgot és fél perc múlva már ficánkolt rajta egy kb. 10 cm-es piros hal:DDDD
Onnantól ő volt a nagy hohohohorgász:DDD
Fürödtünk a viharos Balatonba, persze épp csak beléphettünk a lépcsőről a vízbe, de nagyon klassz volt, ahogy dobáltak a hullámok.
Most is szeretek ott lenni:D
Jó is, ha az embernek vannak ilyen élményei!:)
Nekem is az a piros-kék vászon gumimatrac volt és kacsás úszógumi, színes, csíkos strandlabda és piros vízipisztoly...lehet csak ilyet lehetett kapni?:DD