Mosószer gyerekruhákhoz (beszélgetés)
Jólvan Barnus, aszittem jót teszek.
Kár, hogy a jó dolgok egyszer csak eltűnnek, mással is van így, nem csak ezzel az Ariellel.
20 körül lehettem, mikor megjelent a piacon a coccolino sensitive. Vettünk egy kis flakont.
Én olyan kiütéses lettem tőle, hogy azóta se, soha, semmitől sem.
Jaj, Lilike, néztem én már ezt!
Literje több, mint 1400. Nyah, most gondold el, hogy naponta 1-2-szer mosok, 7 kilós mosógép fullra töltve, egy flakon egy hét. Talán.
Amikor akciós, akkor szoktam többet bevásárolni (kb. 760-900 Ft/l áron veszem).
Úgy sejtem, megszűnt ennek a gyártása, ezért a még készleten lévő árut adják el, kicsit emelt áron.
Nekem dupla ár.
Nem, ráadásul nálunk semmiféle allergia nincs a családban.
Hátha kinovi, addig meg odafigyelunk.
Borzasztó volt, először a gyerekorvos adott rá krémet, amitől csak rosszabb lett.
Majd barátnőm javaslatára nyers kakaovajjal jött helyre a bőre, meg a mindenmentes mososzer plusz ecetes öblítés vált be.Illetve a mi ruhainkat is azóta dupla öblítéssel kell mosni és kevés sensitiv öblítőt tudok csak használni,mert attól is kijon a bőrpír,ha felvesszuk és a mi ruhank erősen illatozik.
A kicsi nálunk az összes illatosított mososzerre,öblítőre allergiás,mire rajottunk hát nem volt egyszerű...
A Müllernek van saját márkás illatmentes babamososzere,csak azt bírja a bőre. Így aztán neki külön mosok
De a nagynak is külön mostam kb két éves koráig,persil vagy ariel sensitivvel és fehér coccolino öblítővel
Ja, Arielt használok, öblítőt nem.
A kapszulákkal úgy jártam én is, mint Mazsu. Összeragadt takonycsimbók maradt a ruhán. Így maradok a folyékony Arielnél.
Ami bánt, az az, hogy megszüntették a mountaun spring whites+colours típust. Annak imádtam az illatát. Így át kellett térnem a sima colours-ra, annak az illata hasonlít valamennyire.
És egyébként azért Ariel, mert ettől nem lesz kiütéses az uram, minden mástól igen. Pedig én is jobban örülnék valami olcsóbbnak.
Én mindannyiunk ruháját ugyanazzal mosom. Diszkrét illatú és lehetőleg sensitive legyen.
A mosódió nem jött be, pedig nyitott lennék a természetes módszerekre is.
Én nem mosom/mostam külön a gyerekek ruháit. Van sötét mosás, meg világos mosás, mindenkié egybe ömlesztve, és kész. Minden nap mosok 1-2-szer,ha úgy alakul, akkor 3-szor is.
Soha egyiknek sem volt semmi kiütése.
További ajánlott fórumok:
- Mivel (módszer, vegyszer) szeded ki a gyerekruhákból a foltokat?
- Kinőtt gyerekruhák, "kinőtt" játékok. Tapasztalataitok hogy lehet a legegyszerűbben, leghatékonyabban eladni?
- Érdemes már kiállni vásárba őszi-téli gyerekruhát árulni? Te vennél ilyenkor?
- Budapesten hol van olyan üzlet, ahol Disney mesefigurás gyerekruhák és kiegészítők kaphatók?
- Olajfoltot mivel lehet kiszedni gyerekruhából?
- Kölcsönkapott sok gyerekruháért köszönetképpen mit adjak?