Mononukleózis gyerekkorban (beszélgetés)
Szia!
Az én fiam is kb. 19 éves korában kapta el. 3 hétig tartott, ebből legalább 2 hétig folyamatosan majdnem 40 fokos láza volt. Nem vitte le szinte semmi. Mája és lépe is megnagyobbodott. Miután megállapították, hogy mi ez, ahogy a neten le van írva, minden úgy zajlott. Fokozatosan csökkent a láz, és kb. 3 hét alatt lett vége.
Antibiotikum tilos! Nekünk is felírták, és én ösztönösen nem adtam be, mondván, hogy semmi nincs a gyerekben, csak lázcsillapító, akkor hogy adjam be még a penicillint is? Kiderült, hogy még jó, hogy az ösztöneim szerint cselekedtem, mert a penicillintől még rosszabbul lett volna.
Jobbulást Nektek is!
A láz után mi történ?Emlékszel rá,menny iidő volt a felépülés és hogyan zajlott nálad!Az én kisfiam még csak 26 hónapos!
Nagy valószínűséggel a bölcsibe kapta el!
Igen,szerencsére az én kisfiam mintha tudta volna ,hogy erre nem szabad semmi antibiotikumot kapni,kihányta az elsőt adagot amit a doki felírt!
Bevittük a kórházba,egy tündéri adjunktusnő egyből rávágta ,hogy mononukleózis szerinte!Vettek vért ,ultrahang,minden jel arra utal ,hogy az,viszont a pontos eredmény majd csak hétfőn lesz meg!
Ma 2. napja nem lázas,viszont nagyon fáradékony és ma reggel kicsit fájlalta a térdeit!Ez láz után normális?
Szia! Halványak az emlékek ugyan,de nekem volt 12 éve,akkor voltam 15 és a háziorvos mandulagyulladást állapított meg,amire kaptam antibiotikumot,amitől még rosszabbul lettem,így beutalt a László Kórházba és ott derült ki,h a vérképemen a fehérvérsejt és a májenzimek száma a többszörösei a határértéknek.De szerencsére csak 2 napot kellett bent lenni (1 éjszakát. (arra viszont már nem emlékszem,h milyen gyógyszert kaptam) Az egészből a legrosszabb az izomfájdalom volt és hogy a torkom annyira be volt dagadva,hogy még a levegővétel is fájt,de szerintem 2 hétnél tovább nem tartott a dolog. Pont a karácsonyi szünetben volt,így a suliból sem lógtam...sajnos :D
Mielőbbi gyógyulást kívánok nektek.
Ha még valami kérdésed,szívesen segítek,ha tudok.
További ajánlott fórumok:
- Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? - És mi lett belőled?
- Szellemekkel kapcsolatos gyerekkori élményetek volt már?
- Mai gyerekek kontra mi gyerekkorunk
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom?
- Zenék, amiket elsőként hallottál gyerekkorodban...