Mogyorós mézes szelet recept
A Mogyorós mézes szelet hozzávalói:12,5 dkg méz
6 dkg cukor
5 dkg vaj
1 egész tojás
1-2 evőkanál reszelt citrom héja
2 evőkanál mézes fűszerkeverék
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg mogyoró
3 dkg tortabevonó csoki
A Mogyorós mézes szelet elkészítési módja:
A mézet, cukrot, vajat lassú tűzön felforrósítjuk és addig keverjük míg a cukor el nem olvad. Ha kihűlt hozzáadjuk a tojást, a fűszerkeveréket, sütőporral elkevert lisztet. Összegyúrjuk és 1 óráig hideg helyen pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra szaggatjuk és 5-6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki. Kivajazunk 1 sütőlemezt és rárakjuk a formákat. Felezett diót vagy mogyorót teszünk a tetejére és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél megsütjük. A csokoládét felolvasztjuk és ezzel díszítjük a szeletek tetejét. (10-15 perc a sütés ideje) (Mézessütemény fűszerkeveréke: szegfűszeg és fahéj)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 30. 21:26
A mogyorós mézes szelet elkészítési módja és hozzávalói.