Mézes krémes... recept
A Mézes krémes... hozzávalói:5 dkg margarin
1 tojás
15 dkg kristálycukor
3-4 ek.tej
6 dkg méz
40 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
A töltelékhez: 3 dl tej
6 dkg búzadara
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
15 dkg baracklekvár kb.
A Mézes krémes... elkészítési módja:
A margarint, az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Majd ha egy picit meghűlt, a lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Négy részre osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként kinyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként lekvárral vékonyan megkenjük, majd krémet simítunk rájuk, és egymásra helyezzük. Tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órányi pihentetés után szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 30. 21:25
A mézes krémes... elkészítési módja és hozzávalói.