Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézeskalács.... recept

Mézeskalács.... recept

A Mézeskalács.... hozzávalói:
1 kg finom liszt
2 kk .kanál szódabikarbóna
ízlés szerinti fűszerek
25 dkg margarin
40 dkg méz
15 dkg cukor
2 db tojás
15 dkg porcukor


A Mézeskalács.... elkészítési módja:
1 kg finom lisztet hozzákeverünk 2 kávéskanál szódabikarbónát, ízlés szerint fűszerezzük (az lehet: őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citrom héja, ánizs, gyömbér, stb.) A liszt közepébe 1 db 25 dkg-os margarint helyezünk. 40 dkg mézet 15 dkg cukorral fölforralunk, majd a lisztbe helyezett margarinra öntjük. Ha a margarin kissé megolvadt, 2 tojás sárgáját adunk hozzá. Melegen összegyúrjuk, nyújtjuk, majd szaggatjuk. Sütés előtt tojással megkenjük. Forró sütőben néhány perc alatt szép barnára sütjük. Ha kihűlt, díszíthetjük tojás fölvert habjához kevert közben hozzáadott 15 dkg porcukorból, illetve cukorlisztből készült habbal, amely a mázza tetején kb. 20-30 perc alatt megszárad. (Mézessütemény fűszerkeveréke: szegfűszeg és fahéj)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézeskalács.... elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook