Mogyoró parfé recept
A Mogyoró parfé hozzávalói:4 dl tejszín
2 dl tej
4 db tojássárgája
15 dkg mogyoró
10 dkg porcukor
1 rúd vanília
reszelt citromhéj
A Mogyoró parfé elkészítési módja:
A mogyorót tisztítás után megpirítjuk, majd megdaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd vízgőz felett felengedjük az előzőleg vaníliarúddal felfőzött tejjel és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált mogyorót, reszelt citromhéjat és a keményre vert tejszínhabot. Lazán összekeverjük és őzgerincformába öntjük. Tálaláskor szeletekre vágva tálaljuk, csokoládémártást és tejszínhabot adunk hozzá.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. máj. 8. 12:40
A mogyoró parfé elkészítési módja és hozzávalói.