Mobilklímából milyet érdemes venni? (tudásbázis)
Ha nem vezeted ki a meleg levegőt akkor hogy működik?
Vagy esetleg arrol beszélsz amibe vizet kell önteni és egy ventilátor párologtatja el azt a fél litert? Mert az egy rakás izé...
Én régen az üzletemben használtam, mert muszáj volt, és az emlekvedelmi hatóság nem adott engedélyt a beépített klimara.
Rohadt hangos, szerintem sem lehet attól aludni. Meg a kifolyó víz miatt vagy fel kell tenni valamire, hogy egy elég nagy tárolóba menjen a víz, vagy bármikor kifolyhat, ha megfeledkezik róla az ember. Én kifurattam a falat, és úgy vezettem ki a vizet.
A típusban nem tudok segíteni, mert már nagyon régen vettem.
Engem munka közben is zavart a zaja, az állandó huzat is, amit csinált, a száraz levegő is, de az áru miatt muszáj volt hűteni.
Nem javaslom.
Nekem is van,a nagy,de én átalakítottam,így is zajos és költséges,cserébe olcsóbb hosszútávon üzemeltetni mint a beépített klímákat.Át kell fúrni a falat a csőnek,amin kimegy a forró levegő,egy klímához egy csőszettet adnak,a plusz alkatrész,meg a falfúrás,ablak kivágás macera és pénz.Cserébe jó zajos,pláne a kisebbek nem is annyira hatékonyak.
Azt is tudjuk,hogy a benti lehűtött levegővel hűti önmagát,így a teljes légcsere is meglesz a kifújt levegő miatt, nem szerencsés ha panel vagy társasház,mert a csere levegőt az elszívó stangjából is hajlandó visszaszivattyúzni,így ott büdös is lesz.Meg kell nézni a légszállítását a ventilátornak,és kiszámolni a helyiségét,hogy mennyi időnként cserél komplett levegőt a kifújt miatt...Van kintre telepíthető mobil klíma,ami kint zajol,csak a hideg levegőt fújja be,tehát hatékony,viszont ennek is fúrni kell a csövének valamit.
További ajánlott fórumok:
- Kinek milyen trappista sajt jött be, milyet érdemes venni (nem gumis, nem íztelen)?
- Van valakinek Smart TV-je? Milyet érdemes venni?
- Hideg párásító készüléket használtatok már?Ha igen milyet érdemes venni kisgyermeknek?
- Gyerekkerékpárt milyet érdemes venni?
- Medence a kertben- milyet érdemes venni?
- Babakonyha játék - tudnátok segíteni, hogy mire érdemes figyelni/milyet érdemes venni? (stabilitás, jó ár/érték arány, stb)