Mivel mossam ki a kakaót? (beszélgetős fórum)
Az macerásabb, de jó rá a Dr. Beckmann féle folttisztító, a gyümölcs-tinta-vörösboros. Azért macerás, mert az por, amit fel kell oldani. Én úgy szoktam, hogy ha csak 1-2 foltocska van, akkor rárakom a port és csöpögtetek rá vizet, de ha sok folt van, feloldok valamennyit vízben, és egy szivacs koronggal adagolom a foltra. De sajna ezt is többször meg kell ismételni, mármint a kornggal felvivést. Két adag között várok kb. negyed-fél órát. Max. 3-4-szer ismétlem, de sajna így is van, hogy nem jön ki teljesen, de legalább jó halvány lesz...
Ezzel a módszerrel a piros kaliforniai paprika levét szoktam kiszedni.
Tud valaki jobbat paprika-paradicsomra???
A legjobb, ha azonnal beáztatod a legközelebbi kakaózásnál, amint van rá lehetőséged, akkor bármelyik mosóporral kijön. A beszáradt sárgabarack, sütőtök, kakaó, csoki (fagyi), málna, fű, sár és még sorolhatnám foltokat a Vanish Intelligense folyékony folttisztítóval szedem ki a lányaim ruháiból. A fehér ruhákhoz használhatod a fehérítő változatát, az jobb, viszont színeseken ne teszteld!:)
Szinte mindig eredményes...a beszáradt "piros" foltokkal sajnos nem mindig bír.:(
A zoknikat pl. csak beáztatom vanishes vízbe, szintén 12-24 órára. Utána kiborítom a vizet, átöblítem a zoknikat, és nyomás a mosógépbe. És kijön belőlük a homokozó mocska...
Ja, a másik még: használj vízlágyítót. Tudom, hogy nem olcsó, de jól felturbózza a mosópor hatóerejét. Én mindig felesben adagolom, a ruhák gyönyörű fehérek maradnak tőle...
Semmi áztatás, semmi dörzsölés.............
Mondjuk kakaós foltra még nem használtam csa arra gondoltam, hogy azért a vér kicsit gázabb mint a kakaó, de lehet rosszul tudom.
Ariel PRO-ZIM 7 .
Ráadásul a Tesco-ban most nagyon jó áron van.
Szia!
Egyénenként változik, kinek mi a kedvenc mosópora.
Én a kakaót vanishsel mosom ki, a folyékonnyal. Töményen rá a foltra, hagom kb. 1/2-1 órát rajta, aztán irány a mosógép. De ha így félted a ruhát, akkor hagyd rajta csak 10 prcig, utána meg áztasd 12-24 órát vanishes vízbe, de úgy, hogy a töményet nem mosod ki belőle. Én spórolásból nem önteni szoktam a foltra, hanem külön erre van egy fogkefém, azzal kenem fel. De rendesen be kell szívnia, enyhén "tocsognia" kell...
És nem is kellett előtte áztatni, meg dörzsölni?
Egyébként a sógornőm szerint a kakaó semmivel nem jön ki, csak ha azonnal kidörzsölöm. De hát evés közben hogyan rohangáljak minden egyes foltot kimosni?
Az új Ariel csodákra képes, nekem a vért kiszedte 30 fokon!
Kicsit ledöbbentem rajta.
16 hónapos kisfiam ruháiból nem tudom kimosni a kakaófoltokat. Már szinte semmit nem tudok ráadni, mert mindene kakaós. Próbálkoztam áztatással, sokféle folteltávolítóval, de semmi nem hozta ki.
Kérlek, segítsetek, hogyan tüntethetném el a foltokat.
Másrészt pedig melyik mosószert ajánljátok, ami a legszebben most?
További ajánlott fórumok:
- Fekete fehér kockás inget mivel mossam együtt? :)
- Viszket a lányom a harisnyanadrágban. Mivel mossam?
- Foltos lett több ruhánk: bady, póló stb. Mivel mossam ki? (vanish nem jött be)
- Mivel mossam le a konyhabútort, hogy ne legyen maszkos?
- Mivel mossam fel a parkettát, hogy ne jöjjenek mindig vissza a hangyák?
- Új pulóvert mivel mossam ki, hogy ne fogjon?