Mivel lehet eltünetni ruhából a méretmatrica miatti ragacsot? (tudásbázis)
Nem, a seb benzin nem olajos, nem hagy foltot.Az alkohol nem minden ragacsot old.
A sebbenzin nem olajos?
Én ezzel nem próbálnám ki, inkább az alkohol vagy a körömlakk lemosó.
És igen, egy próba egy viselésnél nem látható részen a színe miatt.
Nem tudom milyen ruha ez (póló, pulcsi?), és mennyibe került. Én nem biztos, hogy visszavinném, ha nem drága....
azért tesznek rá ilyet, mert amikor 20 póló/nadrág/pulcsi van egymás tetejére téve összehajtva, akkor ez megkönnyíti a keresett méret kiválasztását. Nem kell az összeset széttúrni és a nyaki címkéket vagy derékrész-címkéket keresni, mert a kupacra ránézve is tudod már, hogy melyik a keresett méret
Megpróbálhatod esetleg tiszta benzinnel vagy alkohollal kiszedni.(a szellőztetésre és nyílt lángra ilyenkor figyelni kell) Talán a körömlakk lemosó is szóba jöhet bár azok között van olajos, azzal vigyázz, mert nyomot hagy.
Gyakran ragasztanak színes matricákat gyárilag is műanyag, bőr, műbőr termékekre, amit nem szabad oldószerezni. Megtörtént már, hogy bekentem benzinnel, keletkezett a helyén egy kifakult folt, vásárlás napján sikerült tönkretenni. Még mosószer, finomsúroló sem jöhet számításba minden anyagnál.
A patikában kapható seb benzin kiveszi a ragacsot, és nem fakítja a ruhát..
Nekem farmeren volt ilyen, de ledörzsöltem. Szerencsére az vastagabb anyag, jól bírta. Pamutnál ez jóval nehezebb. Én alkohollal próbálnám, de tényleg kétesélyes, ha színes.
én leárazva láttam olyan pólót, amiben ott volt az ilyen matrica nyoma...(nem vettem meg, hátha nem jön ki, pedig amúgy tetszett volna)
nem is értem, minek raknak ilyet rá, a nyaki résznél úgyis bele van varrva a méret.
írd meg az eredményt, tényleg érdekel, mi a fenéért ilyen ragacsot használtak
Jó ötlet, Köszi. Külföldi bolt....Centerpoint.
Még is fogom próbálni, koszi a batoritast! Csak pont ez volt a bajom, hogy levágott a címkét, kimostam már....erre puff
de bosszantó, hol vetted??
A C&A-ben csík szokott lenni a mérettel a ruhán, de még sose volt vele bajom.
Én visszavinném, így is, hogy már kimostad, mert joggal hihetted, hogy a címke nem tesz kárt aruhában és jóhiszeműen leszedted, kimostad a holmit.
Ha meg valamilyen speciális szerrel va ráragasztva, akkor meg legyenek szívesek mellékelni valami oldószert is talán. (persze, ez utóbbi hülyeség, de érvnek elvileg megállja ahelyét.
A ruhát így nem tudod rendeltetésszerűen használni.
Amúgy én úgy csinálnám, hogy visszamennék és egy ugyanolyan holmit odavinnék a pénztároshoz, hogy vegye le róla a címkét. S utána megmutatnám a saját darabot, ami ragacsos maradt.
Most azonnal nem tudok félteni képet, de kb pont a mell résznél az egyik oldalon elől rá volt ragasztva egy kis kör átlátszó matrica,hogy ez a darab S-es méret. A férfi nadrágokon egy egész csík ilyen ragasztó szokott lenni. Soha nem jártam még így, hogy leszek a matricát és ott maradt egy ugyanakkora kör, ami ragad,ha valami hozzáèr és olyan,mintha valami rácseppent volna....mert sötétebb ott a szín.
milyen anyag? pamut? farmer? polár?
Alkohollal, körömlakklemosóval próbálnám oldani, de előtte ellenőrizd egy nem látható helyen, nem szívja-e ki a színét a ruhának
Képet tudsz tenni? Nem értem mi a probléma.
Mosás után ugyanígy látszik és még mindig ragad is. Olyan mérges vagyok!
Én nem is értem, minek nyomnak ilyen matricákat a ruhákra. Persze a boltban nem vettem észre, hogy ilyen nyomot hagyott
Mivel lehet eltünetni ruhából a méretmatrica miatti ragacsot?
További ajánlott fórumok: